takkan melayu hilang di dunia

al-kisah hari ini bercerita tentang persiapan majlis bertandang. encik chenta dengan tekad nak pilih warna favouritenya biru muda. aku dgn menggodanya suggest, biru turqoise la 'in' darling..ewah over tau aku exaggerate. pastu aku tunjuk la gamba2 wedding ashylla kt facebook saiful nang. dia pun ok. theme color - tick.

source: saiful nang

pastu dia dgn pantasnya decide satu butik ni as his decorator. sebab dah well-proof masa wedding masa my sister kawen, they did their their job dengan baik. so, pakej kawen - tick.

as the time goes by, he keep asking, what combination color should he use for his side.. i suggest to him mustard yellow & cream to add with the main color - baby blue/ turquoise. so decided. and this is the inspiration board by perfect pallete.

source: perfect pallete

dan apabila bridezilla mode turn on. dan tamak. maka, I decided to have modern theme kat bride's side and traditional theme for his side. haha.. orang tamak selalu untung. kalau pening2 tatau nak pilih, i always choose to pass the option for majlis bertandang. jadi semua dapat kan. hehe.. and lucky me, his family just follow what we had decided.

as it is gonna be a traditional theme, so the outfit will be songket. a very traditional kebaya songket for the bride. kasut je aku pakai yang kurang traditional. haha..kasut silver tali2 sexy. ekekeke.. dah beli kena la pakai.

source : quiny bridal

nak pakai tradisional minangkabau camni, encik chenta tanak. dia takut aku terbalik ke belakang. hehehe..

source: google


as for pelamin, i would love to have this kind of pelamin. bunga2 gantung kt atas. sebab belah groom, pelamin buat kt luar rumah, boleh la buat camni kan. aku tak bagitau encik chenta lagi ni pasal pelamin camni. rasanya dia ok je. hopefully..

wedding my housemate, iza & tazry
pelamin by NGI
picture by custompicture


wedding my cousin, jijah n krie
curik dari facebook beliau
hehe..

MUA, redha ja dgn yang ada dalam pakej memandangkan farina jamal tak available. :|

walaopon theme tradisional, tapi tak ada team silat kot, unless kalau elya n husband dia nak offer diri masa tu. hahahaha.. but maybe we gonna have a kompang team untuk iring pengantin.

catering - dah booking.

card - design in progress.

homestay - dah booking.

bunga pahar - done.

doorgift - decided. tapi tak booking lagi.

hantaran - done. deco - belum.



Comments

LisaLisut said…
perghhhh cool gile!hehe
MiYOKO SuKi said…
pelamin tu memang cntikkk
Cik Belle said…
pelamin cantik yo! =) majlis bertadang mesti best ni.. hehe
elle's laaa~ said…
cantekkk ... like !!!! heee...
HanHan said…
pelamin tu mmg superb!!!i like... :)
ElyaElmo said…
aku jugakkk kannn!!!~hahaahahha...
lelaki mmg suke kaler biruu kann...haha
si kecil said…
lisa: cool part mana babe? haha..panas ok kt sini..x cool2 pon..haha.

miyoyo suki: ingatkan org jepun mana plak komen ni..itu la kan..cantik.

atia: berangan kan free.. aku belum tunjuk lagi kt decorator ni.

lela: pelamin ke? kan..i loike more. haha.

hanhan: tergoda kan ngn pelamin tu..

elya: sape lg yg lebih layak. pendekar MMU la. haha..kaan..semua nak biru. lama2 biru mata hitamku ini.
Syima Syaz said…
suka nya baju songket.....!!
didieadila said…
dd pon nk plamin bunga bunga gantung ala ngi memandangkan plamin lua umah tp xtau la butik tu leh buat ke x..xconfirmkan lg.. *sighhhh*
limah anwar said…
omg! ur housemate kwen ka yg nas bt tuh?wahhh.mst bjet besar.sy sk tgk yg nas bt.plamin tu ada dlm mgzne kan...dua pengantin kan masa tu?
actly dsign cmtu dlm umah pn blh...no hal..jnji tggi skit..npa si kecil tak nak bt on ur side dsign cm ni?
si kecil said…
syima: tu la..klasik n elegant.

didie: kalo nk buat tu..kena pasang 'bumbung' pelamin tu..tu yg mencabar tu. all the best!

limah anwar: yes! that's the one. tatau la budget besar ke tak..sbb NGI tu membe baik ngn mak pengantin lelaki tu. err..sbb my side pakai freshflowers..kalo gantung2 gitu mau berjuta kena charge. haha..
Moose said…
tanak sewa baju songket aku ke? haha.
si kecil said…
haha..baju ko bukan kategori baju kebaya. dan perbezaan ketinggian ko dan aku terlalu ketara..

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai