:: love is a gift ::

Tuesday, April 12, 2011

tips tulis kad kawen

sooo many friends? susah kan nak tulis kad..banyak woo.
honestly for me, part paling leceh skali ialah tulis kad kawen.

eh..dia ni dah tulis blom..orang ni dah pos ke?

pening woo..

so, here's some tips. mula2 boleh pakai formula ni. maklum la, kad kawen skang mahal. setem lagi. budget tu.

source: cik belle

pastu, bukak satu excel file. taip nama diorg.
according to connection ngn korang.
e.g.: family, sekolah, uni, nama ofis, blogger or mana2 lah kan.

pastu ascending ikut alphabet.
supaya senang nak cari, bila confius, eh org ni dah masuk blom.

pastu sebelah nama tu,
tulis note - by hand ke by post ke by fb ke kirim kt sesapa ke.

pastu kalau tgk ada byk extra lain kad or seats,
then, boleh la send out orang lain yang rasa2 nak dijemput.

masa kita dah contact tru call, sms, email, fb etc etc untuk mintak address tu,
kalau dia bg address tu, dia ada la potential nak dtg..
kalau tak tu, mungkin dia pk, lebih baik xyah la bg kad..
dia memang xboleh dtg.
this is exceptional untuk family n kawan2 rapat n boss.
dia datang ke tak, kena la bagi.


2 comments:

LisaLisut said...

very useful tips.haha.

menjawab komen post sblmnya:
haah lantok la org nk kata apa invite via online.duit aku.hahahaha

cheQmOomOo said...

hahahah fb jela :)