:: love is a gift ::

Saturday, June 25, 2011

review : guestbook + photobook + photo canvas

atas permintaan cik Lisa yang bertanyakan pasal photocanvas, jadi saya compile sekali pasal guestbook corner. Guestbook Corner ni disetup pagi hari majlis reception tu. me and my 2 cousins terkedek2 mengangkat meja bulat tu dari rumah jiran. (tumpang letak barang2 kat rumah jiran). pengantin angkat sendiri ok. hihi~

kitorang set up guestbook corner ni kat bawah pagola.
kat my house memang mcm taman, penuh pokok-pokok.
(kecik2 dulu paling tension kalo kena siram pokok..banyak gila kot.huhu~)
disebabkan panas, cousin2 yang lain datang pindahkan kt ruang depan pintu umah.

apa yang ada ja kitorg guna.
1. meja bulat kecik with the cover
2. photobook
3. guestbook
4. pen warna-warni dalam gelas
5. photo canvas


patutnya ada satu frame jemput orang menulis.
frame dah beli. tp tak sempat nak print or tulis.
so, non-ado lah.

photobook tu ada gamba masa bertunang and masa prewedding.
grab kat milkadeal. printed kat Uprint. recommended!
kemas n berkualiti.

guestbook tu pulak gift from my dear friend Shasha.
aku suh dia tolong carikan. alih2 dia hadiahkan.
suka!


photo canvas tu dari The Perfect Canvas (TPC)
size 18x24 = RM80
service dia cepat gila! 3hari dah siap.
just emailkan gamba, dia check ok ke tak.
then 3hari siap.
kualiti memang bagus!
recommended!
reasonable price with good quality.

gambar tu adalah gambar kitorang yg first..
masa tu on the way balik dari kedah ke kl.
it was randomly shot by a friend.
kenangan aa tu.
masa tu la mula2 kenal. hiks~

easel tu pinjam kat kawan encik chenta.
so free. hihi..
en suami pasangkan malam sebelum tu.


close up sikit.
my cousins deco pakai rose petals.
sweet.
tapi lama2 tah ke mana petals tu. hehe..


Linkyang ni pagi tu baru terkial2 lekatkan wording2 tu kt doily paper.
pastu lekat kat riben.
disebabkan ketinggian my 2 cousins tu tak mencukupi,
terpaksa lah peranten panjat sendiri nk lekat mende ni.
doily paper tu supposed jadi flowers utk centerpiece.
cubaan DIY tak berjaya!
buat deco ni je lah.
hehehe~

ingatkan tak ada ramai yang menulis kat guestbook tu. maklum lah rare kot ada guestbook kat kedah. hehe~ tapi rupanya almost penuh. mau tak penuh, my cousins, nieces n nephews beriya melukis2 dalam tu. comel2 plak tu. kelaka pun ada. seronok dok tengok2 guestbook tu balik. :) untuk majlis bertandang, kami guna the same book. n deco.

all pictures are NOT edited (aku letak watermark je)
credits pics : Aizat Rush Bliss Candid

9 comments:

LisaLisut said...

yey.thanks for the review! nampaknya size yg u buat ni pn dh cukup besar.so i pn nk buat size rm80 ni jugak.haha(pdhal bajet nk bwh 100 je) hahaha. hmmm pondering celah mana nk buat guestbook corner ni memandangkan khemah semua ats jalan raya depan rumah anyway.thanks si kecik! nice deko wpn simple.(nampk u berusaha ok siap panjat2 lg)

Cik Puan Mimi said...

cantik ruang guestbook. suke! =)
anyway,thanks for the info pasal gambar canvas tu. nak orderrr.cantikkkk

nida-razak said...

nice la ur guestbook corner...i nk wat gak, tp still xda idea nk letak area mna..huhu

ElyaElmo said...

wehh...doily pper aku pun tak menjadi nak DIY..aku tak terfikir leh buat deco gantung2 centu...haha

Renee Meow said...

nice! suka..paling suka th photocanvas..! rm80 for dat size is soo worth it!! mahu juga lah! hehe ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Mia-Ina said...

cantiknya..tersusun plan majlis si kecil nie

hidayah hiddensity said...

wah..mau juga..tengah pikir mau letak mana kat wedding nant..cantik la letak gitu :-)

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

luv ur wedding nasrah:)

eMaH SoMeL said...

nice..sgt kreatif.. :)