review : my official MUA

dengan perasannya, aku rasa aku sangat cantek hari tu. hahahaha..(sukahati aku lah nak perasan..hahaha). so, i represent to you my official make-up artist (MUA), Kak Anis from Anis Finesse Touch for both my solemnization & reception. flew all the way from Kuala Lumpur with love to Alor Setar. early morning on my solemnization day landed at Sultan Abd Halim Airport.

i love every bits of her magical touch. kak anis sangat cantik dan awek muda. serius, semua orang ingat dia dalam awal 20an. tapi pelik nape aku dok panggil kak anis. ciss..nak cakap aku tua la tu. masa make up sangat comforting. lembut je, she did her jobs well. professional i can say. dia sentiasa memastikan aku in the best state sepanjang majlis.

Solemnization Day

so, this is kak anis. :) make up for nikah.
dan tangan penuh kasih sayang aku.
hahaha..
thanks to my cousin, azida yang sanggup melayan
permintaan peranten ngada2 ni nak love tu.


sempat touch-up masa kat masjid.


soft and lovely touch for nikah.
eceh..aku perasan sweet masa ni.
ekeke..


with my chenta yang kacak.
sanggul ori ok.
masuk n keluar keta je asik tersangkut kepala.
sebab salah budget. hihi~~


Reception Day

last touch up kasik idung mancung.
hahaha~~

encik suami pun dimekapkan sikit oleh kak anis.
both of us disiapkan oleh kak anis.


left: makcik leha, my jiran yang sangat amat banyak membantu for my wedding ni.
i couldn't thanks her enough. :)
middle: me di tengah panas, menyambut encik suami dan rombongan
right: my cousin, kak ernie cum my pengapit yang tiptop.


masa bersanding
mak perasan diva uolls masa ni.
rasa macam artist. lalala~~

masa outdoor
dah petang dah ni.
make up still maintain. hehe..

FULLY RECOMMENDED!

MUA : Anis Finesse Touch
Blog : http://anisft.blogspot.com/
Facebook : Anis Finesse Touch

sorry kak anis, tak sempat nak bawak akak pegi beli ikan pekasam.
insyaAllah next time saya balik saya belikan utk akak k.

all pictures are NOT edited (aku letak watermark je)
credits pics : Aizat Rush Bliss Candid

Comments

LisaLisut said…
si kecil.mcm dr marshitah pn ade,mcm faezah elai pn ade.pttla si kecil.muka u mmg kecil comel lote je.ngahaha.cntik. cop i cnfuse,mcm mana nk mekap groom? MUA kene lari g jmpe groom ke ek? kata nk sambut,meaning mst tak berada dlm tempat yg sama kan? bole jwb sbb i buat kat umah gak nnt.huhuh
yUmIe said…
owh aku suke hingga tak terkata!huhu
si kecil said…
lisa: hahah..ye..kak anis + OP + OV semua pegi tempat groom pulak. so, groom pun disiapkan oleh MUA. sampin semua kak anis pakaikan.

yumie: hahah..thanks. aku masih berkata2 walopon aku perasan cun.
aim-a said…
sgt chantek!!! :D
hana yoriee said…
mmg sweet lah mekap kak anis ni! =)
Patutla pengantin feeling artist...dah macam rozita che wan ok! :D
si kecil said…
sri: haha..makaseh..aku pon perasan cun gak.

hana: yup, betul. sweet. dia buat keje pon soft je.

ashylla: hahaha..eyelashes double ok. mau tak rozita che wan!
amy fahmi said…
serius cantek! terus rase nak book la. :p
masmOna said…
boleh tak nk cakap macam jasmine hamid? hoho..serius cantik lah dear =)
mua kiter same!! hehe tak sabar mau tunggu september!hehehe..patut la si kecil, comel kot!! cam artis faezah elai bak kata lisa..suke,cute!!
Mek, meh aku senaraikan:
1. Faezah Elai
2. Dr Mashitah
3. Jasmin Hamid
4. Rozita Che Wan
5. Nora Elena (Siti Saleha)


.......kau memang patut feeling artis. hehehe.
didieadila said…
comey dan cantekkk..serious cantekk..vote for faezah elai..hahahha
veesakura said…
sangat comel dan sangat cantik!
Qis said…
oi faezah elai... aweT muda la, bkn aweK muda... walopon mmg k.anis mmg nmpk mcm aweK yang muda... mcm teraweT gitu... *haha. sejak bila aku jd cikgu tatabahasa ni...

cepat review yg lain... jgn dok penyegan! & more pics pls... aku gian...
Mia-Ina said…
naik seri solekan by anis nie..perfect
Kalau Kak Anis yang make up mmg tiptop la babe! Aku pun suka her magical touch, sangat sweet and soft. Eh, laju betul ko review, baru aku perasan, aku dah tertinggal keretapi!
This comment has been removed by the author.
si kecil said…
qistin: daaammnn..!! serius aku tak tau ejaan camna. hahahahaha...

balkiz: hahahahahahahhahaha! tergelak2 aku baca list ko ni. hahahah..

lynda: aku scheduled post masa amir tido. hahaha..

dear all: thaankkk yoouu!!
licA said…
best nya dah dapat MUA.susah betul nak pilih :( saya link blog ini kat blog saya ye.tq share idea2 bernas huhu
Alhamdulillah... terima kasih pada pengantin2 akak.. yg sudah atau yg akan jd pengantin :) kalian semua buat akak terharu gembira..sayang kamu semua..
p/s: sorry lambat review.. maklumlah..akak newbie blogger..hik hik

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai