review : kalau dah jodoh..

alhamdulillah~~

cerita kami bermula 2tahun lalu. di kenduri sedara aku. dia pengapit masa tu. pelik ketetapan Allah ni, tapi hebat. betul2 setahun selepas 1st time jumpa, kami bertunang. kurang 3 hari cukup setahun bertunang, kami bernikah.

alhamdulillah~~

aku boleh katakan urusan jodoh kami mudah. sepanjang bertunang, tak lah hebat sangat dugaan. harap2 taklah terduga besar pulak selepas kawen ni. alih2 pasal financial, pasal jarak. tapi bagi aku semua tu adalah yang terbaik untuk kami.

alhamdulillah~~

aku ada raaaammaaaiii sangat yang membantu. support dari segi mental, tenaga, financial dan nasihat. especially mama abah. ya Allah, memang tak terhitunglah. rezeki Allah bagi memang banyaaaakk sangat. jiran2 tolong, sedara mara tolong. kawan2 tolong.

alhamdulillah~~

2-3 hari sebelum nikah, chenta asik cakap dia neves, cuak, berdebar. aku pulak tak menang tangan dengan keja2 kat umah. kesian dia.. hari nikah, aku neves sampai nangis (plus kena marah sebab kena pressure suh cepat siap pegi masjid..huhu). sampai kat masjid, tangan mama aku genggam kuat. sejuk berpeluh2. macam aku pulak yg nak kena akad kan. risau jugak takut chenta tak lepas lafaz. dengan bergayanya, sekali lafaz saja. ;)

alhamdulillah~~

waktu nikah diawalkan 2jam. i felt blessed sangat masa ni. start 3.10petang, settled 3.50petang. ustaz imam yang menikahkan tu memang dah kenal sangat dengan abah aku, dan dia pun jenis memudahkan urusan pernikahan. xde soalan pelik2. datang depan aku pun sengih2 cakap tahniah, suh sign. khutbah nikah 5min je kot. hihi..xsmpat videographer nk set up.

alhamdulillah~~

majlis nikah n reception berjalan lancar. perfect enough for me. setiap majlis mesti la ada dugaan2nya kan, i could say mine is minor. boleh pejam mata kot. i love everything of my wedding.the food, my dresses, my pelamin, my room, my gifts, my handflowers, my shoes, etc etc etc.

alhamdulillah~~

ramai sedara mara n kawan2 datang all the way from Johor, Melaka, KL, Perak, merata2 lah fro my wedding. terharu gila~ aku ingatkan buat kt kedah tak ramai yang boleh datang. sekali tengok, ya Allah, ramainya yang sanggup bersusah payah. ada yang naik flight, ada yang konvoi drive, ada yang tumpang kawan.

alhamdulilah~~

keluarga saya sangat menerima chenta dengan hati yang gembira. seronok pergi ke rumah2 sedara disambut beriya. haha..

alhamdulillah~~

i'm a wife now~~

p.s; curi masa nak update blog bila si suami tido. ;)

Comments

Miss Sunshine said…
hihi.. sempat lagi curi masa nak update blog....
Alhamdulillah.. semuanya dipermudahkan....
Selamat menjalani kehidupan berumahtangga....
"Bercinta sampai syurga..." ^_~
cikFM said…
alhamdulillah semuanya dipermudahkan.. :)
alhamdulillah..tahniah tau
sk said…
congrats nasrah! gambar plis!!! :D
"cikkin" said…
alhamdulillah..tahniah si kecil nasrah..=)
oi, curik masa! takpe, update blog pun suami disisi. eceh.

all the best babe, aku doakan ko bahagia hingga ke akhir hayat.

im happy for you love.
veesakura said…
tahniah dear..tibe2 sebak plak baca entry u nih. tp sebak happy la.hehehe
aim-a said…
tahniah nas!!! upload gmbr byk2 ek :D
harzharun said…
suke aku baca...penuh doa aku kirimkan...selamat bgelar isteri kecik!
wafa azman said…
congrats!! all the best for ur new life.. ;D

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai