review : inai or henna

dulu2, aku memang plan nk pakai inai kat hujung jari ja. klasik gitu. but my beloved mama requested nak aku pakai inai lukis. kompius gak masa tu. tapi selepas difikir2kan, diresearch, i decided to fulfill mama's dream. ye lah, aku sorang je kot anak dia, sapa lagi yang dia nak tengok kan.

both hands and legs dilukis oleh kak malia. as told by her, she did the inai for ayu raudhah jugak masa nikahnya. and inai yang dia lukis kat aku sama ngan inai ayu raudhah. which is aku tak penah amik tau pun inai ayu raudhah tu camna.

dah tu sama pulak tu dengan inai cikyana kita ni. yang dilukis oleh kak malia jugak. hahaha~ dan aku rasa dah berapa puluh orang tah dia lukis inai yang sama. x kisah lah..janji cun kan.

but apa pon she did her job well. cepat. dan kemas. inai tu bertahan seminggu. i love my henna! lagi sekali rasa artist. hahaha.. feeling pengantin sangat. nak keluar rumah dok kaver2. segan.

she came to my house in the middle of midnight. lukis2, xsmpai setengah jam. siap. pastu gerak pegi umah lain pulak. inai tu kering dalam masa 30-45mins camtu.

inai for both hands n legs tak termasuk hujung jari, RM80. kalau termasuk hujung jari tu, tambah lagi RM20. agak murah bagi aku. sebab aku penah tanya, sampai rm300. datang rumah pulak tu. convenience sangat. tatau lah kalau dah naik harga. so tanya lah dulu k.



INAI/HENNA
Kak Malia 013-4478228


all pictures are NOT edited (aku letak watermark je)
credits pics : Aizat Rush Bliss Candid

p.s: dia tinggal kat alor setar ye. so, aku tatau dia cover sampai area mana.
dan charges dia based on area jugak.

Comments

LisaLisut said…
si kecik! murah tu.thanks for sharing.gile mmg artis lah si kecik ni.inai pn tukang inai ayu raudhah tu.hahaha!
LisaLisut said…
cop.tp kak malia ni mst kat Utara kedah sana kan..alamak.jauhnye..huhu
veesakura said…
murah! cantik plak tu. bole tny, kak malia ni area kedah katne? bukan ape, i pernah tny sorang decorator tu, sampai rm200 utk travel from butterworth, penang to sg petani..huhuhu
x buat
pkai inai biase je
murah babe! kalau kat KL aku rasse - nan ado harga mcm tu.
Mia-Ina said…
tgk semua review perkahwinan si kecil mmg cantik sgt
ElyaElmo said…
kemasss wehhhh!!~
Cik Hazz said…
wahh. murah gilos2. area mana neh?

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/
kemas. perfecto.

:) kau memang artis abislah. meh tambah ayu raudhah dalam list :p
Cik Belle said…
aku memang suka inai ayu raudhah. haha. aku dah kata dah kita memang kembar. sampai inai pun nak inai cam ayu raudhah. haha
si kecil said…
lisa: i rasa dia cover area kedah je kot. xsure la. try la tanya.

veesakura: i rasa i tau sapa. i pun penah tanya. kak malia ni stay kt alor setar.

ekin: ok :) mana2 pon nice je.

lynda: tu la pasalnye..aku pon rasa murah. kalo kt kl, pegi area jln tar tu dpt kot.

mia: haha..biasa je la..nway thanks.

elya: serius, kemas. dah dia buat cekap gila.

cikhazz: area alor setar.

kish: aku tak habis lg gelak list ko sblm ni. ko menambah2 list lg kan..hahahaha..feeling artist mak uoll.

atia: haha..tp masalahnya aku taktau pun inai ayu raudhah camne. sampai skang aku tak penah google betul ke sama ngn inai aku tu. kita mmg kembar babe..dh macam2 sama ni.hihi..
cantik!murah tu dear..dulu mase my sis kawin rm100 tp kat tangan je tp TAK cantik!
cik senah said…
:) salam..

macih la kerana buat entry ni.. chek pun tgh mencari juruinai niee.. :) dan..sama mcm kecik.. chek pun suka benaq dgn inai ayu raudhah.. kerana kekemasan dan kejelasan corak inai tue pada tgn pengantin.. :)

p.s : nak try tanya kak malia arr.. harap2 dia masih free november nie.. hehe :)
Ms. Fiena said…
ehh yanggg.. seryes cantek. b4 ni pk nk ujung jari je. sbb xsuke crowded. n xnmpk cincin nnt. tp inai anda lawa
yayahafiza said…
sgt cantek & murah!!!! thanks for sharing
i think i knew k.malia,i shoot wedding at a.star on 11st june..patut la cam kenal je lukisan inai tuh..i was so amaze ngn dier punye keje...spontaneous and she tell that she does for 9 years,and sgt cepat dier lukis...




(*soon i pon bakal jd b2b blogger kot,insyallah..time will tell,and boleh la saye tnye2 kamu serba skitkan....:)..if u would like too lah...hhihii

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai