:: love is a gift ::

Wednesday, June 22, 2011

review : foooddd!

yes, the most important thing in walimatulurus is the food. nawaitu kita nak buat kenduri. jadi, makanan tu sangat2 penting. bukan baju, pelamin, doorgift ye adik2 manis.

alhamdulillah~~

bila family dan kawan-kawan abah mama dah mula datang since 2 3 hari sblm majlis, meriah la rumah. berkat insyaAllah, masak lauk tak banyak mana, tapi mampu mengenyang banyak perut. alhamdulillah~

masa hari nikah, mama abah order kuih seri muka saja (pulut sekaya orang kedah panggil). ada 84 (aku exaggerate) jenis kuih-muih dan termasuk laksa siam yang disponsored oleh sanak saudara, jiran-jiran. aku sempat makan laksa n singapore pie ja. letih, tak lalu nk makan.


laksa siam tu original daripada Siam. sedara kat dok sana masak kt sana, pagi jumaat tu passing kat sempadan. hihi~ cool tak?

kuih muih ni jangan cakap la..masyaAllah, punya lah banyak. sedap2 pulak tu.. i heard no complaint at all. semua dok cakap sedap sedap. alhamdulillah~

Malam tu pulak, ada kenduri aqiqah. untuk aku. ehehehe.. atuk sedara aku sponsored kambing sekor. memang terbaik aa..! yang masak tu caterer kenduri jugak.

hari kenduri, as mentioned a year back, confirmed amik the same caterer masa tunang dulu. Majid's Catering. alhamdulillah~ semua okey. makanan pun sedap. dengar cite ada yang bertambah2 lagi.

untuk meja beradap pengantin, presentation pun nice. untuk rombongan pengantin, lauk2 dalam dome. untuk tetamu lain, buffet. masa pick hours, my family agak panic takut makanan tak sempat top up or habis. pekerja2 caterer rilek ja, xpa, cukup. dan memang they are expert with their jobs. semua smooth ja, top up on time, makanan cukup. siap ada lebih2 lagi. boleh makan sampai malam.


khemah pun diuruskan oleh diorg. tapi kali ni dia bg subcontractor. arabian canopy. dapat khemah baru lagi. pasang seminggu sebelum majlis. haha..bukak seminggu selepas majlis.

kesimpulannya sangat puas hati lah. alhamdulillah~

interested?
here's the contact number
Majid's Catering
Rumah : 04-7319659
HP : 012-4947854

3 comments:

.:shura shushi:. said...

pagi-pagi dah tg0k makanan!
lapo-lapo

***Oppss!!puasa :)

LisaLisut said...

bestnye bukak after a week.kalau i tak bole la pulak.sbb jalan besar taman perumahan.huhu.kene bukak cpt..hmmm

UyaRayza said...

perut ku berbunyi krookkkk kroookkk krokkkk hehe..bestnyeeeee