:: love is a gift ::

Wednesday, October 6, 2010

moose don't loose - make up review for you

special entry utk moose on the loose. here, i would like to share with you (all the readers) pics of my friends, classmates to be precised, yang telah dimekapkan oleh kak 'abg' ram. my MUA for engagement. the pics are 'virgin' (no editing except for the watermark or maybe compressed by facebook). aku curik gambar2 ni. hehe.. do your own judgemnet.

Syira, on her solemnization day with her sisters.

Syira loved her make up, done by kak ram. she's the one who recommended kak ram to all of us. in the real life, yes, i agree she looked so lovely and sweet. the make up was blend well in her skin, enhanced her beauty.

Qistin, the famous Q&A on her wedding day.

Beside of those cute & creative DIY thingy, 2 things yang she loved the most about her wedding were the make up by kak ram and photographer by photoaura. full review by her, you can read this.

Nakisha, the beautiful bride on her night reception.

nakisha is a very particular when comes to err..anything, must be simple but nice. since ages. yes, she look best in her natural beauty. buat apa nak cover2 touch up lebih2 kan.. so, as others, she purposely request for a natural make up. she hired kak ram only for the dinner reception, and she did mention to us, that she regretted that she didn't hire kak ram for the whole events (solemnization & day reception). she went for trial dulu, dan request apa dia nak, apa dia tanak. tapi..dia ni memang dah cantik, pakai bedak sejuk pun cantik. sekian!

the make up for my engagement also done by kak ram. almost bring tears to my mom. as mama said 'cantiknya anak mama..' sambil air mata bergenang. oh, saya tak penah bermekap before that. dan sangat pemalas dan tak penah kenal pun barang2 mekap kecuali compact powder. my mom was so risau takut2 saya tak nak bermekap on that day. every single day she kept remind me to have make up masa bertunang. hehe.. those words n happy tears, saya puas hati dengan make up saya. :) pics? p carik kat link archive tu. haha..

i did ask kak ram, dia boleh tak mekapkan smokey-eyes (cewah..baru belajar perkataan ni), apa ke..kak ram cakap, semua boleh. as per request dia akan buat. real life, saya belum penah tengok hasilnya. so nothing much to comment about that. see, that's y kak ram was in my top list.

p.s.: i've booked my MUA!!! yeaaay!! a BIG tick.. (tapi bukan kak ram..wahahaha...she's a real she.)


13 comments:

Xora said...

heey apa tu note merah kecik tu.. !

si kecil said...

ye xora! selepas campur tolak bahagi darab segala-gala, saya telah buat keputusan. sangat lega. :) semoga keputusan yang terbaik.

Cik Belle said...

YEAY! good decision i must say. hehe. kakak itukah? hihi

ElyaElmo said...

siapa siapaaaaaa ???:D

Mia-Ina said...

sape yg si kecil book nie akhirnya ya? nk tau gak? but wedding nakisha nye make up look good..atau adakah gmbr mengaburi mataku??

Moose said...

nasrah! thanks so much. masa mula2 nak book kak ram tu, gambar kawan ko nakisha tu la yang buat aku nak amik kak ram. she looked so pretty. tapi yela, orang cantik pakai bedak sejuk pun cantik. kan?

pening oh pening. takpela. i stick to my gut. kak ram pun kak ram la. malas dah nak fikir banyak2 ni.

PurPLe LaDy AiFA said...

"pics? p carik kat link archive tu. haha.. "

i terus cari kat link and jumpe gamba! hehe. comeyy

uiks, sape MUA tue? based asetar gak ke?

si kecil said...

cik belle: ye!! kakak itu!! hehe..thanks.

elya: nanti saya bgtau ye..masih dalam proses menerima kenyataan buat keputusan ni. haha..

mia: dia memang cantik. in real life pon. hehe..n dia paling suka mekap dia malam tu.

moose: aku yakin ko buat keputusan yg betul. he/she is good in her/his work.ai yg tulen bang..haha..

PL Aifa: hahaha..rajin betul mencari. tak dia based KL. wuuhuuu...susah payah import ni. harap2 berbaloi.

♥Just You And I♥ said...

salam sk, sapakah gerangan si dia tu?waaah nak tau jugak laa...hehe

♥ balkidz_hunny ♥ said...

siapa? siapa?
moose: kau pun cantik la syg oii..so, kalau ko pakai bedak sejuk pun dah cantek dah ;p

chenta said...

sk..me oso kak ram yang mekap waktu tunang 10.10.2010!!! :) sangaaat puas hati and highly recommended!!

chenta said...

sk..me oso kak ram yang mekap waktu tunang 10.10.2010!!! :) sangaaat puas hati and highly recommended!!

si kecil said...

syafa: 'auntie beruang' as nawal said.haha..

balkidz: tah moose ni. kang aku bwk bedak sejuk kang.

chenta: cepat upload gamba!