:: love is a gift ::

Sunday, October 10, 2010

baju mereka - questioaire

bridemaids
saya sedang berfikir-fikir. do i need bridemaids? maksud saya official bridemaids. saya sangat yakin kawan2 dan sedara mara akan ada bersama saya masa tu. perlu ke bridemaids yang berpakaian warna sedondon? kalau untuk resepsi di hotel atau dewan..ya, saya rasa perlu. untuk berarak masuk bersama. tapi reception saya di rumah. masa bilanya mereka ini berfungsi semasa majlis? kalau untuk nampak cantik dalam gamba tu saya faham.. ke sebenarnya bridemaids ni diperlukan masa majlis nikah? untuk membawa dulang hantaran? heheh..ya ampun..saya sangat blur tugasan bridemaids ni.

MOH & Bestman
kalau pengantin pakai warna cerah..MOH & BM patut pakai warna cerah/soft ke a bit gelap? contohnya, kalau saya pakai warna putih ada beads purple, kalo diorg pakai purple gelap, tenggelam tak saya? hahaha..(*penting wooo untuk tidak tenggelam*) ke patut diorg pakai soft purple/light purple? ataupun contohnya saya pakai biru muda, diorang pakai biru gelap..ok ke? ke diorang lebih sesuai pakai warna silver/cream?

*************************************************************

preparation update

1. MUA dah booked
2. catering dah booked
3. homestay dah booked 1. 1 lagi belum.

*************************************************************

7 comments:

Mia-Ina said...

si kecil, mia rasa bridemaids ni penting gak..mcm mia, bridemaids ni la merangkap org yg selalu akan ada dgn mia dr majlis nikah hg akhir majlis..dr aspek baju, better jgn same warna dgn pengantin..nampak lain kan sikit....fhm kot..

kay kamal said...

gelap okay i guess

Cik Belle said...

wah, pantas! hehe.

harzharun said...

hi dear...bridesmaid penting gak kalo wat wedding kat umah...MOH tu satu hal, kene ada disamping bride sepanjang mjlis...bukan tukang kipas masa bsanding je...rsnya dah ramai blogger yg tulis tugas2 MOH...u boleh cr kan..i mls nak tulis..hahaha...

tp tugas bridesmaid yg lain, selain tukang pegang hantaran, boleh jugak jg tukang bg doorgift kat tetamu...tukang halang OP x btauliah dr mganggu pandangan OP kita...mcm2 sebenarnya derang boleh tolong...selain mcantikkan gmbr la...

sal baju, pd pndapat i , x kisah kaler apa pun..yg penting, kaler kontrast dgn u....apa2 pun, pengantin mesti x tenggelam punya!...baju pengantin kan lg bling bling dr org lain...

missbutterfly said...

ok la..setuju dgn DR Harz! hehe..make sure bridesmaid tu bekerja.hahaha..bagi kain pree2 tapi mls buat ape.HAHA

si kecil said...

mia: ye, paham..thank you! :)

kay: ok eh..kalo ok nk teruskan je.hehe..

cikbelle: mesti part update tu kan yg pantas..hahaha..byk lg woo x setel.

harzharun: *hugs* yeaay!! banyak rupanya tugas bridemaids ni. MOH tu mmg dah banyak kali baca. tak sia2 la bg kain utk baju sedondon kan..hehehe..

jaja: hehehe...kena tambah bling bling lagi la camni..hehehe

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Haah. selain bawak dulang hantaran mase nikah, bridesmaid adalah penting untuk tolong bagi doorgift kpd kawan2 perantin, tolong assist mase nak tepung tawar, tolong bagi bunga telur, tolong assist org nak sign guest book :) HEHE. rileks babe.

betul kate jaja: bagi kain pree kalau malas pun cam nanti kite yg regret!! :p