:: love is a gift ::

Tuesday, October 5, 2010

hati macam lalang - mekap

selagi tak booking sesapa, selagi tu la hati macam lalang.
kejap nak itu kejap nak ini. dah book, pejam mata, redha je.

bila memikirkan budget, saya rasa nak amik 'kak' ram saja. tapi sebenarnya, saya teringin dimekap oleh perempuan. kononnya, nak dibatalkan wuduk oleh si suami. hahaha..kalau aku tak terbuang angin la. haha.. tapi yang sebetulnya, kalau perempuan, saya nk import MUA dari kl. insyaAllah kalau ditengokkan kepada portfolionya, lebih cantik, lebih soft mekapnya. huhu..camne ni...

harga, termasuk transportation 2x ganda kalau amik mak andam di kedah.

saya sangat serabut kalau fikirkan pasal mua. mama saya kata, kak ram mekap dah ok..(referring masa tunang rituh) cuma kena tebal sikit laa..huhu..

encik tunang tersayang kata ok ja mana2..hahaha.. dia memang my best supporter.

1. kak anis- anis finesse touch
tengok la dia mekapkan yaya, superb lawa..eh..tapi yaya tu memang dah lawa. letak bedak sejuk pun lawa. ok contoh yang tak aci. tapi memang lawa laaaa!!

2. nurin - nurin make over

3. kak naza - naza sentuhan derina

4. emma pesona

:( if only orang boleh tolong decidekan....n bagi duit jugak. huhu..


23 comments:

Mrs. ieza said...

vote for emma pesona! siyes memang puas hati with her make up during my wedding previously..die sangat talented =)

Mia-Ina said...

mujur mia make up kali ni ppuan yg make up by butik...tp ble sebut bab make up..mmg kena plh yg bebetul..itu yg jd penyeri hari bahgia kita

Amalina said...

mekap rasenye yg paling penting kot after baju..mesti kite nak tgk muke kite chantek kan..hahahah
lagipon, nanti dah amik amik gmabar..mekap tu la yg buat kite kembang hidung sampai ke tua :D

so cari org yg buleh mekap chantek..seperti yg kite nak..eventho kne kuarkan duit sket~ my 2 cents

mysarah said...

u.. lebih bajet sikit pown takpe for makeup ni. its ur big day!

SyimaSyaz said...

sentuhan derina...abang ipar saya pernah tengok dia make up.sgt cantik n kemas...maybe e-day nanti saya amik dia..

farahfatihah said...

babe, kena pilih betul2..jgn nnti dah bg depo tp jumpa yg lagi best plak huhuhu good luck!

Cik Belle said...

emma pesona tak pergi luar dari KL kan? saya suka dia juga. tapi malang, dia dah tak pergi luar KL. sobs.

kak anis mekap lawa! soft aje. hihi.

Mrs. ieza said...

uiks yeke cik belle? xtau la pulak...sebab saye baru jek kawen bulan 7 yang lepas & my house dekat shah alam which is luar k.l la kan...

Moose said...

nasrah, eti (sumpit) cakap kak ram mekapkan dia jadi gelap. now aku tgh panik cam cipan. but according to you and qis, kak ram mekap ok.

dahla aku dah bayar deposit ni. and to import MUA from KL, omg seriously I can't afford to be over budget again.

Cik Belle said...

shah alam still dia boleh consider kot. i ni kat seremban, baru je contact dia last week.. sangat sedih.. =(

si kecil said...

mrs.ieza: yeee!!! saya tahu. emma pesona memang mempersonakan. saya dah tgk live 2 org kawan saya dimekap oleh beliau..sangat cantik. tp dia dah tak amik outstation utk next year. dan ieza pun sgt cantik!!

mia: lucky u..senang la kalo dah ada mua yg sesuai.

Amalina: i suka ur comment! thanks alot. membuatkan hatiku meronta2 utk import mua dr kl. hehe..

mysarah: haha..suma org nk tgk muka pengantin kan..bukan tgk kipas,payung mahupun kek sangat. hehe..

syima: saya pun suka..mcm barbie doll. hehe..thanks.

farahfatihah: thanks..nih lagi goyang nk decide ni. ciss farah..haha

cik belle: mekap kak anis tahan lama tak? dia pakai mekap ape eh? nanti kawin nape tak amik dia? byk tak soal..hehe..saya dh tergoda ngn yaya ni..ahaha..

ieza: kl/selangor kira dalam kawasan lg..:)

moose: erk! biar betul..mekap masa nikah ke sanding? eti ni pun x upload gmba byk2..hisshh..cuak plak ni..ms aku tunang n qistin kawin..dia mekap light je..so xla obvious sgt.

Cik Belle said...

haipp, mana tau saya tak amik dia. tak finalize lagi la mek.. tatau nak amek sapa. semua pun best. camne. hihi.. nanti i email u personally ya! =)

wani said...

vote kak anis!
sebab ritu masa e-day dia yang make up.
=D

wani said...

vote kak anis!
sebab ritu masa e-day dia yang make up.
=D

thezaila said...

si kecil.. just nk share my 2 cent.. mungkin u bleh google latar belakang mua.. kot2 ada yg anak jati kedah.. so bleh la jek jek sikit.. paling tidak dier x charge for accommodation.. sbb tido kt rmh sendiri.. maka, mungkin harga yg dier charge tu, xde la mencanak2 tinggi... just my 2 cent jek.. =)

si kecil said...

cik belle: check your mail! mari bergosip..eh..haha

wani: thanks! comment? puas hati?

zaila: haa..good to remind that. terus google. skali takde yg org utara pn dalam list tu..huhuhu..

ElyaElmo said...

si kecil...kene pilih betol2 tau...
aritu mmber elya kawen, kak naza mekap kan..lawoooo...
kak anis tu pun elya tgk die mekap kan yaya n nawal masa tunang pn lawa..pilih btol2 k..yg penting kene buat trial mekappp!!! :)

si kecil said...

nk buat trial tu yg malas tu..makan cost jugak..huhu..

A W E E N N Y E said...

Make up penting.fk kan boleh...awn personally tak brp nak suka la dgn kak ram.pengalaman kakak awn tunang dlu, n cousin2 kawin..sume muka elok putih jadi gelap.... Dlm gmbr kurang la seri...
Make up ni slalu pnting utk nmpak dlm gmbr tu bseri :).masih byk ms fk ye nasrah

Anonymous said...

hi
just to share la..tini dh booked lova untuk nikah n reception..rasa nyer dier make up cantik and tini suka la..tapi tini nengok dlm website baby zarina..dier nyer makeup pun mcm lawa gak, dia kat penang..lagi satu tini nengok abg saidie dr sazai butik tu make up pun lawa..so tini amik dier untuk kenduri belah lelaki..
nurhartini@yahoo.com

si kecil said...

aween: hehe..menguatkan hati utk amik MUA ni. thanks ya..
p.s:moose, ko nk panic ke tak skang? hehe..nanti aku kurangkan panic ko.

tini: abg saidie?? dia wp saya. hehe..tp saya cuba lari dr pak andam. huhu..thanks utk smua suggestion tu..

Moose said...

nasrah!! serious tgh panic skrg ni! ok ni 2 orang dah cakap die mekap gelap. huhuhu. eti amik kak ram untuk nikah.

ok, that's it weekend ni balik buat trial dgn kak ram. sob sob.

si kecil said...

moose: nanti aku update satu entry utk ko. kwn2 aku yg amik kak ram ok. skang aku bz..insyaAllah malam ni.