life planning

memang kita tak boleh tentu pastikan pengakhiran kita. tapi kita still boleh do what we can do best, plan! sejauh mana korang dah buat perancangan hidup masing-masing? saya terkedu bila first time baca entry ni "life in 16 years from now". she is a b2b cum my schoolmate during high school. tiba2 rasa left behind. roughly idea yes ada la saya berangan. nak amik master, nak kawin umur 25..haha.. tapi tak penah la pulak plan camtu punya detail. salute to you She!

she, hope you dun mind i share your list here.

22 - 2008 - graduated. checked!
23 - 2009 - beli kereta . engaged. checked!
24 - 2010 - get hitched.
25 - 2011 - work stability. beli rumah.
26 - 2012 - 1st baby.
27 - 2013 - further study (2nd degree) - belajar sambil kerja ni.
28 - 2014 - 2nd baby
29 - 2015 - focus on family, work, study.
30 - 2016 - pergi haji
31 - 2017 - career development. hint's turn to develop his career.
32 - 2018 - buy 2nd car (for hint) sbb kereta ai da abes bayar time ni. 3rd baby.
33 - 2019 - live a happy life *rilex kejap*
34 - 2020 - further Masters
35 - 2021 - 4th baby
36 - 2022 - hint's turn to develop his career.
37 - 2023 - hint's turn to develop his career.
38 - 2024 - 5th baby
39 - 2025 - own a business.
40 - 2026 - settle all loans. settle down.

impressing right? this is hers. not mine. i still dun have mine yet!

(sedang plan untuk 7 bulan akan datang dulu..hehehe..will update soon)



Comments

ElyaElmo said…
omaigod..detail nyee mmber si kecil.....dh ade perancangan..bagus2
Cik Belle said…
wow. impressive. i cuma ada life planning sampai umur 30 je. haha. nanti sambung balik la. huhu.
Mia-Ina said…
wah dah planning...bagus2x utk future
Moose said…
i pernah tgk interview larry king dengan queen latifah. i dun remember what exactly he asked QL tapi QL jawab yang die tak letak target umur for her to do something.

i dunno about me but i guess there are certain thing yang boleh letak target umur nak achieve bila. tapi what happens if you don't achieve it? so sekarang mana boleh letak target umur bila nak achieve aku letak. yang out of our hand, aku go with the flow sajork. haha

aku tak pernah target nak kawin umur bila. haha.
farahfatihah said…
wahhh sgt detail mmber kamu ni..bagus ada perancangan...
Hana said…
wah... sgt bagus.. if me, when org tanye, bile nak sambung master.. jawab saje nanti.. insya - Allah. hehe.. but this one good.. ade life goal
si kecil said…
elya: impressive kan? hehe..

cik belle: ade gk sampai 30 pun..saya xde lg ni. plan berangan2 ade la.

mia: my friend. bukan saya.

moose: tu namanya plan..x dapat takpa. hehehe..aku verangan nk kawin umur 25..memang tak dapat la.

farahfatihah: kan..bagus dia ada matlamat.

hana: sama la..tah bila tah.
Huhu. aku juga mempunyai perancangan seprti ini, tetapi malu nak reveal :) HAHA. moose, aku setuju ngan kau, kdg2 ade benda kene go with the flow aje :)
Qis said…
i prefer to take one thing at a time, and enjoy all the suprises, which always good ones ;)

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai