the changes

due to the salah bajet tarikh cuti sekolah tahun depan, the date of my solemnization, reception & bertandang telah diawalkan seminggu.( cik belle, terpaksa lah share weeding date ).

alhamdulillah~

catering - booked & revised
khemah - booked & revised
wedding planner (her) - booked & revised
wedding planner (his) - booked & revised
MUA - booked & revised


photographer
my dear photographer dah ada booking lain masa tarikh reception. yang lain (nikah & bertandang) ok. saya sangat mengharapkan dia yg shoot gamba saya nanti. kitorang dah kamcheng (bukan kambing). bak kata nawal dengan abg wira, dah rasa connection tu. photographer antara yang terawal yang saya dah booked. syahiran pun cakap saya orang pertama booking utk june tahun depan. siap dia gelakkan saya. hampeh..haha. tiba2 jadi camni pulak. dia pun dah booking tiket flight ke kedah untuk ke wedding saya tu. huhu..sian dia. belum dapat kesimpulan, sebab syahiran nak confirmkan dengan client tu. huhu..saya tak nak mengharapkan sangat. saya mula kembali survey2 photographer. perlu redha tapi ada sedikit rasa down. dan ada rasa malas nak cari. rasa nak belasah je sapa2. bajet dah la tak tinggi mana.. ada hati aku p tanya udeyismail. hahahaha..

Comments

~Ayu BnSyg~ said…
Sayang! Ayu pun ada gak tanya udeyismail tu. Superb la babe and harganya pun boleh tahan. :) Happy hunting :)
NahWaL said…
mek banyak lagi photographer. keep on hunting dan carik mencarik. mesti jumpa.

gigih kau kalau tukar tarikh ni. nawal ritue tukar waktu je dah parah. ni kan pulak tukar tarikh..
Hana said…
dont worry.. rmai de photographer yg bagus.. but nak kne browse sikit la.. bertandang punye event dlu kite book cam lagi 2 bulan cmtu still ade kosong.. 1 tip since ramai gak yg bagus tapi tak menonjolkan diri sgt.. they link with each other so friends kat facebook diorang pun rmai gak yg fotografer.. from there bleh tgk works and tgk if diorang de blog and into the biz. (if diorang state the info).. ok, good luck..
anaztasias einz said…
Pasti ada hikmahnya dear ! Insya Allah ada yang lebih baik menanti. saya pun kena rancang semua sebab dah cuak juga ni ;p
Mia-Ina said…
ckp psl kalendar..tue la ramai yg dah anjak ke depan..

sabar ye si kecil..ada hikmah semua ni
mysarah said…
pisang goreng panas jugak si syahiran ni yer :D
si kecil said…
ayu: udey tu impian. i dun wanna spend so much for photographer sahaja.
nawal: tgh cari mood balik untuk mencari. gigih kan..hampir meroyan. haha..

hana: yup..betul tu. ramai lg photgrapher bagus. kena start balik rajin mencari ni.thank you!

einz: (pandai2 saya pendekkan panggilan..hehe) insyaAllah, mungkin ni yg terbaik.

chenta: thank you!

mysarah: tu la pasal..terlebih promote plak. haha..
Cik Belle said…
mek, i pun awal seminggu. pasrah. jadi, bergembira, boleh datang my wedding. hehe. lepas i nikah, ajak suami pergi kedah pula. sebab majlis bertandang 11.6.11, InshaAllah. nasib semua ok ja. dewan ada. vg boleh tukar date. mua boleh tuka date. lega. huhu
si kecil said…
hahahahahaahah!!! serious? awal lagi seminggu? bagus!!! ilebiu! majlis bertandang kita sama date. lucky you..i tgh tunggu syahiran punya decision. hehe..
Cik Belle said…
Dah bakal mak mertua nak juge akad nikah awal cuti, and majlis bertandang minggu akhir. Pasrah je la. cuma dapat dewan yang tanpa carpet. pasrah ajela. asal aku kawen sudah! hahahaha. now tengah pening kepala macam mana nak kasi dewan takde carpet jadi bercarpet! wahahaha. dah sengal namanya ni. hihihi

InshaAllah, i doakan syahiran terbuka hati untuk shoot ur wedding! Amin. =))

ala, tak dapat bertandang ke shah alam. =(
si kecil said…
bagus menantu ni ikut cakap. haha..markah tinggi tu. cari vendor hiasan dewan yg boleh kaver karpet. takpon u pegi ngorat bangla jual karpet..suh dia pinjamkan satu hari karpet2 dia.hehehe...

aminn...

bukan shah alam mek, dia buat kt kampung kt n9.
Cik Belle said…
miahaaha.. good idea! harap ada vendor pelamin boleh provide permintaan melampau ku ini. haha. takpun, p nilai, cari sponsor.wahaha.

owh, lupa pulak! hehee

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai