:: love is a gift ::

Monday, July 5, 2010

DIY hantaran?

arma couture

tiba2 tersangat amat berkenan dengan hantaran ni. warnanya perfect for my wedding! huk..sangat cantik.. jatuh centa. ~~~~

bantal
ada sesapa nak sewakan tak? saya pikir kalau saya buat, takut tak jadi & tatau nak guna utk apa lg lepas ni. huhu... cik xora, awak tanak sewakan ke..hehehe..

bunga
apakah nama bunga2 itu? saya x kenal bunga..hehe.. nampak macam ada roses (warna apa tu?), orkid (kan?) yg len tu ape?
camna nak cucuk kt span?? tak basah ke bantal tu nanti?? konpius..


entry yang penuh tanda tanya.

qistin, nak tolong buat tak? heee...


19 comments:

Xora said...

SK, tak sewa. kasi pinjam FOC aje (if kena tema kamu lar :P) nnt dah siap, saya emelkan gambarnya yek!

Cik Belle said...

dear, balut span dengan aluminium foil, insyaAllah, tak basah.. hoho. saya buat macam tu untuk e-day saya tempoh hari. or else, beli bekas untuk letak span basah.. kedai bunga mesti ada punya. itu lagi dijamin tak bocor la.. hihi

trick saya, saya bawak aje gambar, tunjuk kat orang florist, saya nak bunga macam ni, macam ni. hahaa.

si kecil said...

xora: serius??? waaaaaahhhhh!!! gumbiranyaaa!!!! yaaahhuuuu...melompat tinggi. awk, saya mana ada tema pon tema warna je. hehehe..

cik belle: awak buat eh? entry step by step please.. i have no experience pasal gubah2 bunga ni.

si kecil said...

cik belle lagi: rasa mcm nk print dlm bentuk gmba 4R je..ok tak?

Xora said...

Saya nye bantal takde segebu diorang (Arma), warna bantal hitam, tepi tu warna emas. tak tau la kot terlalu dominant warna tu. nanti dah siap saya emel tau :D Kalau tak kena pun, takpe, nanti saya tanya ibu saya tips buat bantal ni :)

Cik Belle said...

alamak, tade plak snap pic time duk buat tuh. huhu. tapi, betul, buat sendiri hantaran ni dapat jimat banyak.. awak boleh refer kat sini:

http://amirul-syafique.blogspot.com/2010/01/gubahan-bertunang-bahagian-2.html

-credit to Xora sebab kenalkan Amirul syafique ni. ehehe-

dalam majalah pengantin pon banyak tunjuk cara step-by-step. insyaAllah, rajin-rajin nanti saya cuba buat satu entry special untuk awak. hehe.

Xora, bagusnyer awak, kasi pinjam foc aje. hehe. saya pon dah cuba kasi pinjam vase saya foc jugak. seronok rasa dapat bantu other b2b kan. hihihi

si kecil said...

xora: yeay! thanks so much..nanti emelkan ye..sungguh baik hati cik xora ni.

belle: thanks for the link. gamba OP awak belom dpt ke? tak sabar nk tgk the whole majlis.. rajin2lah ye. saya mmg blur habis bab ni. nk diy ni mcm sblm ni rasa tak mampu..tp tgk yg nak tempah mcm tak puas hati je.

sk said...

xora tulis SK, i pulak tersedak. haha..

btw, si kecil letak gambar hantaran nih, i pon terus terjatuh chenta nak buat hantaran camni. camne nihhhhh... huhuhu..

Cik Belle said...

itula.. tah bile tah nak dapat gambarnyer. hishh. geram pulak jadinya. huhu. cukup sebulan bertunang, nak tanya die nanti. hahaha. takut nak gegar-gegar orang ni. huhu.

si kecil said...

ahaha.. dah agak dah SK akan tersedak skali.

sk, buat la..cantik kan.. nanti share2 idea.

si kecil said...

huii..takut..cik belle jd bridezilla. gamba cantik sgt smpai dia tatau nk pilih kot.

journey of a lady said...

boleh buat punye..print mana2 close up picca hantaran yg u bekenan, then gubah/susun exactlymcm dlm pic...gerenti jadik mcm 1stimer like us hahaha (i did during my e-day)

Qis said...

1. sila sediakan jumlah bunga yg mencukupi :P
2. sila rendamkan span basah itu awai2 :P
3. sila jauhkan dr pandangan umum (sbb aku tak thn dengar org pokpek tp dia pon xtau nak buat camna... :P)
4. sila jauhkan dr kanak2 yg mahu menolong juga :P
5. letak kat dlm bilik aircond. haha :P

hofcoz la aku akan tolong hg!

si kecil said...

journey lady: haha..tu la tgh bercita2 ni.tp takut kelam kabut la.

qistin: baik bos! haha..

Nora a.k.a Aira said...

ouch..purple..my fav colour hehe :) cantek!

A W E E N N Y E said...

awn pn tringin nak DIY sndiri hantaran ...nak surprise si dia...tapi ntahlah, tgk nnt mcm mn. Apa akan jadi...awn ni malas sket bab2 kesenian ni..kalo suruh nyanyi or tarian tradisional nak la..just kidding!!!
good luck

amElyn said...

eh suka la part entry tudung vispera tuh!
nak tanya, dia mmg customize the tudung based on our shape muka eh??
hmm.im wondering how they will charge.pricey ke reasonable??
im following u dear~
feel free to dro by n share info or any tips sama2 eh!
kumakikaeamelyn@blogspot.com
kip in touch!! xx

ElyaElmo said...

Si kecil..kawan elya buat hantaran mcm Arma ni last month..die kata buatnya sgt senang...
Elya rasa tunang si kecil kenal mmber elya ni...cuber tnye die, kenal tak Tania, klo kenal, Si kecil, leh usha2 kat FB die :D

Vispera said...

hi dear..last week ada client tempah hantaran bantal dari vispera... nasrah klu nk email me ya..i buat utk u :)