i choose purple plum

saya sudah lama memilih purple sebagai tema warna wedding saya. sebelum jumpa encik bolat lagi. *gatal* berangan memang indah. masa sekolah lagi. tapi masa tu belum la specifickan purple macam mana. saya tak mau light purple, tapi saya nak purple plum atau ada yang sebut royal purple atau dark purple. mana2 lah..janji paham. hehe..and even in my 2nd entry saya dengan yakinnya stated the theme color. dan hingga ke hari ini saya masih mahu warna yang sama. cuma wedding saya tak ada tema konsep. garden ke, traditional ke, moviestar ke, suka hati je.

ini purple plum
source: perfectpallete

ini mix up variation of purple
source: pakcik gugel

saya mahu semuanya berwarna purple plum. baju mama abah, baju pakcik makcik, baju bridemaids, baju bestman, kain lapik meja, kain scallop, pelamin, bunga2, bilik and etc etc. tapi perlu combine dengan warna lain la. kalau purple plum semua kang orang ingat kilang cadburry pindah kat umah saya.

purple plum + white? or purple plum + silver?

and besides that, combination of pink, variation of purple pun perlu juga. tapi haruslah penguasaan warna purple plum yang banyak.

dan paling penting, i will not wear purple! haha..haruslah pengantin menonjol kan.



Comments

Cik Belle said…
awakk! warna tema kite mungkin sama! hahaha.. tapi, saya pilih kombinasi dengan silver.. sebab baju nikah dah silver. nak pakai putih jugak! huhu
si kecil said…
cikbelle..tarikh dah sama. tema warna sama. kita gabung je la. save bajet..hahaha
Meey@ said…
nasrah!i suka purple plum ni,,tapi malangnya future mil da decide awal2 nak theme purple.sebelum risik lg da semangat dorang beli segala langsir warna purple..so, i need to choose another colour as my theme.tapiiiiii..smpi skrg masih tak dpt cari colour apa yang menarik utk wedding my side!stress i tau nyah!haha..
i choose purple+silver for you!=)
cik belle kawen sama tarikh ngan nasrah??wahhh..jgn lupe jemput yer korang!
si kecil said…
meeya: takpa..u still the chance to wear purple! tak kisah la side mana2 pon..dua2 pon majlis awk. selalunya kalau saya tak dapat nk buat side saya..saya cadangkan kt side tunang. macam mana pun..dua2 hari saya dan dia. hehe..

insyaAllah jemput.. tapi satu di utara, satu di selatan.
Qis said…
yay. aku dah ada bju warna purple plum/royal purple/dark purple (mana2lah janji paham :P) harap x nampak mcm pekerja kilang cadbury :P

purple plum + white + silver ja lah... tak salah kan...

*aku baru nak tanya takmo pink ka? (lanterns aku nak sidai kat mana nanti... hahaha, ok, baru nampak statement kat bwh tu...)
si kecil said…
haha..pink mestilah ada. nanti org tatau wedding aku.
masmOna said…
yang, purple plum campur silver campur putih! blend kan colour tuh all together. huhu =)
si kecil said…
noted..sama idea ngn qistin. betul jugak..bukannya contra sgt putih n silver tu kan..thanks!
ElyaElmo said…
ehh cantik laa!! dark purple mmg lawa...elya tak tau nak pakai kaler ape laaa :(
@ty_farEd said…
waaa...tahun ni ramai amik kaler pepel plum..memang cantik..!!! pakai pepel plum wit silver...lagi gojes kot... :)
my wedding aritu kombinasi segala purple.. aslnye nk royal purple sbnrnye.. tp last2 redha je dengan segala kaler purple yang ade di dewan itu.. huhu
Amalina said…
sy suke purple plum + white..tp macam common sgt la pulak..so puple plum + silver pon ok jugak =)
si kecil said…
elya: kadang2 tgk kt butik baru dpt idea..bleh la jln2..

aty: silver eh..mcm ok gak kan.

amalina: saya suka dua2..camne ni..hehe..pakai dua2 la.
YUYUE MELISSA said…
hahaha ni tema abg sye kawen nnt. purple plum+cream choc

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai