walking along the aisle

selepas baca post xora yang ni. saya terfikir, macam mana yang mahu ketika melangkah masuk ke dalam masjid masa nikah nanti..

saya mahu semua tetamu telah duduk dan bertenang, baru lah saya nak melangkah masuk. konon2 nak semua mata pada saya la.. dan... saya mahu mama yang mengiringi saya pada masa itu.

saya mahu pegang tangan mama, seperti selalu masa nak melintas jalan..(saya penakut lintas jalan). saya mahu langkah-langkah terakhir saya sebelum diserahkan wali kepada seorang suami, bersama mama. seperti mama (mewakili abah) yang menyerahkan saya. dan saya tahu debaran masa tu, saya hanya mahu mama di sebelah saya.

bridemaids n maid of honor pun follow jugak la..

ke ibu pengantin kena duduk je?

Comments

A W E E N N Y E said…
Pendapat awn, slalunya akad nikah esp d masjid, better ibu yg mengiringi kita...dia d sebelah kanan.pengapit s sebelah kiri
A W E E N N Y E said…
Kalo di rumah pengapit la yg bsama2
Sya Sakura said…
sy pon ade fikir-fikir jugak.. tp cm sgt confused.. hehe..
rase mcm sangat segan je nanti.. i even told my mom, takut nanti tergelak2 je coz cm klakar and nak cover nervous. hahah..

btw, i followed your blog. hope u dont mind :)
mysarah said…
sweetnya. touching la u :D

i nanti macam mana yer? takde jalan2 masuk kot. terus duduk nak cover malu. haha
A W E E N N Y E said…
Nasrah leh tak, trus je awn jln trus dok sblah pak imam (dgn muka tak sbr nak akad)...msti pak imam tu kata, gila tak sbr budak ni.
Amalina said…
sikecil, bile sy bace awak tulis kan..and sy imagine camne sy nanti mase akad nikah..terus rase sebak..hadoiii..tak tau mlm akad nikah nanti camne..jgn banjir sudahhh..hahha

and i share ur suggestion, klu boleh saye pon nak mak sy pimpinkan sy (jgn ade makcik2 tukang sebok nak pimpin plsss)
oh, best nye bila diiringi ibu.. nape la tak terfikir.. hehe. sy aritu diiringin MOH and bridesmaid je.. ibu duduk di sebelah MIL tengok anak perempuan die dengan bangga.. hehe
si kecil said…
aween: hahahaha...tergelak baca komen ke 3 tu..takut tok imam tu melompat. apahal bdk sorang ni dok sebelah dia tiba2..hahaha..

eija: tu impian saya ja..saya pon tatau apa yg sepatutnya..saya mahu macam tu.

sya: tergelak tu tatau la..tp takut menangis meraung ni..haih..rilek2..thanks sbb sudi folo.

mysarah: kalo dekat tepi pintu takpe..kalo jauh takkan nk merangkak.hehe..

amalina: huu..sebak jugak masa menaip tu. sayu..nanti kita jalan ngn mak kita ye..hehe..
si kecil said…
aifa: tu pon ok gak..biasanya camtu kan..saya suka juga pandangan seorang ibu dgn anaknya..huhu
TheBubblyMe said…
Owh dear..baca u punya post nie..tetiber rasa sayu plak. huhu. my mom tanya i boleh ke dia duduk rumah je. x pg masjid. sbb masa wedding my sister dulu, org dtg awl x der tuan rumah.. sedara mara yang sibuk bekerja je. i was speechless... n i said no. x taulah apa my mom nk buat.
luvira said…
hmm...touching..

tapi tak pernah pk pun macam nih..owh, ingatkan pakai duduk je..hahaha

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai