:: love is a gift ::

Monday, July 12, 2010

wedding entrance

bagi yang buat reception di dewan atau hotel, mungkin ada kelebihan untuk buat wedding entrance. biasanya kita tengok wedding entrance, pasang lagu, pengantin berjalan masuk. kalau tengok kat youtube, ada banyak wedding entrance yang menarek. biasanya omputeh ni menari2 la. and my fav is JK wedding entrance.


source: youtube

macam tak sesuai pulak dengan adat budaya kita kan. tapi hani madu punya wedding entrance macam cool gak. hehe.. refer to cik belle entry. family n kawan2 dia sporting untuk perform menari sama2. tapi bukan ke kita ada joget lambak? hehe.. ada lagi ke yang buat?

my dear sister, fuzziha's wedding entrance pun sangat comel. sayang seribu kali sayang..x ada videoclip. i can only share pictures with u. it was in Jan, 02, 2010. kat dewan alwy, frim, kepong. masa pengantin berarak masuk, my nephews, along naufal & angah wildan, 6 & 4 years old, pegang word L-O-V-E. pastu pasang lagu Nat King Cole L-O-V-E. so, these little heroes, angkat huruf masing2 mengikut lagu. dan mereka sangat2 comel. sambil melangkah masuk ke dewan. saya masa tu sampai menangis sebab comel sangat. hahaha.. over kan. sorry kakyang, masa tu memang dah tak tengok pengantin. diorang dah jadi main focus..

along naufal dengan penuh "kompiden" angkat huruf L bila lagu tu
sebut 'L for the way you look at me..'
mummy yang over excited sebab anak2 berjaya mengikut arahan..hehe


L-O-V-E
muka fokus dengar lagu, sebab masa tu satu dewan dah sangat kagum,
diorang dah macam star, flash kamera sana sini,
saya? tengah sokseksoksek nangis..sbb comel sgt..
tah ape-ape..=)

19 comments:

kay kamal said...

tp mmg comel~~ cair

masmOna said...

nak nangis jugak tengok dua orang tuh!! sangat2 cumel lah awak =)

Cik Belle said...

awwwww! shooo chommellll okk!! hiks

Meey@ said...

haah la korg..cumelnye dorg nih.cumel.cumel.cumel.haha.

Qis said...

aku lambat... xdan... kakyang xdak video ka?

sk said...

alalallala.. comelnya.. idea yg kreatif!! :D

ellfazira© said...

oh sgt sgt kiut n comeyyssss;p

Xora said...

kawan saya hafizah ada letak gambar ni kat album facebook dia tapi takde la dia terangkan cam SK terangkan! comel!!

Moose said...

cute!! haha

harzharun said...

eh eh...cute!...xprnh tgk g yg mcm ni...

si kecil said...

kay : ye, sgt cumel. =)

masmOna : saya jenuh lap air mata meleleh2 ms tu..sbb cumel sgt..over tau.

cik belle: yee..mmg chommeell..kalo awak tgk sendiri lagi la.

meeya: haha..diorang cumel dan bijak!

qistin: xdan la wei..sgt rugi kan..time tu masing2 bz, tak teringat nk bwk handycam.

sk: yeap! creative..their mummy a.k.a my kaklong yg punya idea.

elfariza: cumeysss sgt2..hihi..i still remember that moment.

xora: really? awk dh tgk eh gmba ni..hafizah? kawan pengantin abang ke adik..ada 2 couples pengantin masa tu..

moose: yes, so cute..=)

harzharun: haha..original ideas from pengantin n mummy diorang yg excited tu..hihi..

thezaila said...

ya ampun.. budak2 itu sangat comel..
if i'm the mother.. mesti i yg excited lebih.. sbb takut budak kecik x alert kan.. so i'll be the one.."aaa .. abang.. angkat hurup 'L'..'
huhuhuh

si kecil said...

hahaha..tp sib baik diorg ni alert. mummy tu ready je..tp bdk2 ni dh tau. day before, sempat prektis sekejap.

ElyaElmo said...

eyyyy budakk kecill yg comellll!!!!~ nak macam ni gak bleh tak...ha3

fuzziha said...

kak qistin, xdak la video..maka bride-to-be sekalian sila upah org amik video supaya bley tgk2 balik di kemudian hari..haha..

time ni cuak gila kot2 depa lupa step..sib baik prektis sehari je dh igt bdk2 ni..last2 masa dh duduk kat pelamin sume org tepuk tgn..haish sume tumpuan gi ke arah diorg..hahaha..

si kecil said...

elya: boleh2..cari bdk2 kecik..comel.

kakyang: so seem like i need a videographer la kan..haha..

NahWaL said...

kenapa selama ni tak penah ada link kamu wahai si kecillll!!! laaa. psati akan ada nanti. hish.

eh comel gile. haha. tapi macam too much je dia buat nari2 tu

PurPLe LaDy AiFA said...

sukaaa nyee budak kecik tu pegang LOVE! comeyyyyy ok, serious i like the ideas!

si kecil said...

nawal: camna ble tertinggal ketapi ni? haha..hah cepat link balik.

aifa: those two fellas so cute n genius..haha..