:: love is a gift ::

Tuesday, July 20, 2010

videographer?

is it necessary?

saya dapat quotation +rm900 untuk tambahan videographer untuk majlis nikah + sanding oleh a photographer. RM900 adalah sangat murah. 2 events ok. hari lain2. nak amik ke tanak? sebenarnya xletak budget pun. tapi quotation both photog + videog = budget photog asalnya.

ke save that rm900. ask sedara video kan aje pakai handycam.
walopon gamba confirm goyang2 dan pening2 nak tengok..
but it would fun kan.

huu..
susah untuk buat pilihan.

kalo xde langsung, kang terlepas moment2 berharga mcm L-O-V-E camne..huhu...

20 comments:

Durruz said...

go grab one!hihi

my videographer told me b4,video and photo is the only thing we got at the end of the day.

bole tunjuk pada anak cucu.

my MF said, bole tunjuk pada gf anak dia nanti.. oh come on.. lain pulak mamat tu fikir. hahahha..

A W E E N N Y E said...

Memori kawin penting

Cik Belle said...

ambik!!! hihi

Qis said...

sokong!!! aku x mau tgk gambaq yg goyang2 & pening2 mcm blair witch project :P

NahWaL said...

amik amik amik! but care to share who dear? bole email kat ai tak? HAHA

Xora said...

AMIK! if saya dapat quotation cam tu, dah lama saya rembat. tapi yg saya dapat semua IK and above--1` event aje lak tu.. so cam.. huh!

ZARA said...

AMEK!!! maak aku kawen pon ada professional wedding video tau. kitorang tengok terbahak2.

ada try hora horay? 999 for 2 events on the same day. for me 1k dah gile cheap gile. ini kan 900... so just take lah babe!

PurPLe LaDy AiFA said...

take it! kalo kualiti ok, leh try amik.... murah 900 tu utk moment yg pnting mcm tu.. hehe

mysarah said...

eh kalau u dah ada bajet just go on la. gambar just image kaku. video akan nampak the real situation. best ;)

bila pikir balik memang i nak ambik videographer. just no bajet on that. anyone nak sponsor? huawawa.

psstt. u got it from snaprepublic yer dear? :)

kay kamal said...

amik2..rm 900 is really affordable..amik like now~! huhu

kay kamal said...

amik2..rm 900 is really affordable..amik like now~! huhu

Moose said...

babe, so damn cheap! can you email me sapa vid-grapher tu? stakat ni semua yang i dapat 1K above. which is tak berbaloi since i nak amik untuk nikah je..

snowyqueeny@yahoo.com

thanks in advance!

anak_sateria said...

wah...best nye...it means u juz add up another rm900 tuk die amik video skali instead of photo la kan...erm klu u ada nk spend for something else more important, go for photograph je la sebab bila sgt la kite ni nk tgk video nye...still the photos will be enjoyed more among the family...video salu tgk 2 3 kali je then ntah ke mana pg nye nnti...my sis punye video dlu kiotrg tgk time after wedding je...skrg tgal album gmbr je pun klu nk tunjuk kat org hehehe

but, end of the day, its ur choice.. klu ada yg lain lebih penting, save the money.... mkin dekat majlis mkin byk extra duet we need to prepare..juz in case ada emergency needs kan... =)

si kecil said...

durruz: haha..tunjuk kt anak cucu tu betul la. tp kenapa nk tunjuk kt gf anak?? hahaha..kelaka betul..

aween: agree. penting. =)

cik belle: err..arahan ni. baik!

qistin: hahahahaha...hampeh hang! haha..ok pa blair witch. walopon aku tak paham lgsg ceta tu.

nahwal: awk amik dulu. nanti bleh tgk hasilnya. haha.. will email u.

xora: tu la..saya tak sangka gak. tp xpenah terpk nak pakai videographer.sbb saya tau budget 1k lebih 1 event.

zara: haha..nanti anak cucu saya gelak camne ni. haha.saya tak penah survey videographer..hihi. tiba2 dtg offer.

aifa: kualiti tu tak penah tgk. tp kalau so-so pun apa salahnya 900 je kan. 2 events plak tu.

mysarah: sebenarnye xde budget utk vid, tp sbbkn photog dpt murah. total dua2 dh sama ngn budget asal utk photog. yess!! snaprepublic!
thanks to you yg kenalkan.

kay: haha..ye ye baik2. sampai 2 kali post. betul2 suh amik ni.

moose: snaprepublic. diorg ni photographer. tp skang ada colobration buat video skali. nanti saya emailkan kt awk k..

anak_sateria: tu yg saya tengah berpikir2 ni. huhu..tp murah plak 900 tu. haih..

mysarah said...

u i pown pernah dapat quotation from them. tapi if im not mistaken rm900 just for one day coverage. u ada tanya dia directly tak pasal ni? dalam quotation ada stated tapi mentioned kat situ just for one day full coverage jer. i tanya for 2days n reception dekat lain2 tempat the price macam ni..

rm600/event. so untuk 2hari would be rm1200. i punya majlis dekat ganu so kena add up rm200 for travel fee.

mysarah said...

so total sume RM1400 for both majlis at ganu and shah alam

si kecil said...

my: +900 for both events 2 days. kalau amik pakej dgn photographer. kalo asing it would be 1.5k utk both events.

mysarah said...

oo so photographer ni for ur side jer la yer

si kecil said...

blom confirm lagi my..

choclairissa said...

kalo u ade budget lebih..ape salahnye amik videographer :)..i booked one already..lhmediatv.com during midvalley pameran pengantin haritu..price reasonable..but whatever price it is..i hope u can find a videographer who can capture your moments nicely..jgn setakat amik gambo gune videocam but charge mahal2kn? u may go to my blog for info..:)