:: love is a gift ::

Friday, December 3, 2010

of the hantarans hunting

last time when a friend of mine was getting married, another guy friend asked him about the hantarans given to the bride. as he told him the amount, the price what-so-ever, the friend was so shocked and impressed with him.. how he could spend that much for the hantarans.

he said, "kenapa nak berkira, kan ke aku bagi kat isteri aku sendiri, tak pegi mana pun barang2 tu.."

the friend pap the bride's back, proud.

i was there. they are my two bestfriends conversed. i was touched. :)

******************************************************

saya pegang kata2 tu. saya sedaya upaya beli yang terbaik (dan termampu) untuk chenta dan alhamdulillah dia lagi berganda2 tak berkira dgn saya. :)

haha..takmo reveal berang hantaran. segan.

kami orang sederhana. tak ada yang gempak2 pun. semuanya kena ikut budget.

tapi..apa yang pasti, we bought it all from good SAs. we may not get the cheapest price or a bunch of free gifts, but we got good services. happy enough. puas hati. dah..tamau tau harga dah kat tempat lain.

mintak2 la tahun ni tahun lompat krimas. takdak sales. hahaha..*dengki*

3 comments:

MiE said...

wahhh...mie punye tak beli lagi...maybe the last thing kot..sob..sob..

Cik Belle said...

wah, dah beli hantaran! syiok syiok! =) aku belum settle lagi mek. hehe..

ala, yang lebih penting, akad nikah tuh kan.. hantaran mahal-mahal pun, kalau tak boleh jadi imam, buat apa? tak pela tak dapat beg LV pon, asalkan boleh jadi imam solat nanti.. hihi. dah cukup membahagiakan mek...tihihi...

aku pun beli sekadar termampu. huhu.. alhamdulillah, dia pun tak kesah sangat.. =)

fuzziha said...

Minyak wangi tu???hahahahaha(gelak kuat2)..