tudung nikah - part 1

mode verangan on! hehe. masih lagi berkenan dengan tudung macam aida pakai masa Program Gadis Melayu tahun lepas ni. dah try pakai masa tunang rituh. tapi, tak berapa jadi. sebabnya, tudung tu agak pendek, pastu kat awning tu jadi bulat semacam. huhu.. pastu pm kak anis tanya camna sebenarnya nak pakai tudung tu. rupanya..

tudung ini ialah ciptaan khas daripada kak awin. dan ianya ialah selendang berawning. aida pakai satu anak tudung hitam kt dalam tu, so that awning tudung tu boleh terbentuk dengan lawa. (and ofkoz la sebab aida tu memang dah lawa, lilit ngn kain tuala pun lawa..huhu). sakah bikin tudung rupanya aku ni. hehe..


tudung ni pulak, kak anis kata anak tudung awning bermanik tu asing dengan tudung segi 4 mcm bawal tu. so, pakai anak tudung dulu, pastu baru lilit dengan tudung tu. tapi camna dia jadi bulat eh kat depan tu? selalu orang pakai jadi 3 segi..huhu..

tips penting daripada kak anis: cari anak tudung yang cun dan sesuai dengan muka. yg part tudung tu boleh adjust. selendang ke tudung segi 4 ke ape ke.

both pics from awin seindahwajah.

Comments

^^mrs.deana^^ said…
dear..,btul 2.. better pilih tdung yg ssuai dgn mke kte,klu x nt kt gmbar buroks!!klu dh OK,tye pndpt org..kdg2 mak andam ni men hentam je bg kte tdung pe..(sbb prnh trjadi pd sy mse mjlis brtandang!!nseb bek mse tmpt sy OK sbb bli tdung sndiri) hehehe...
awk cantik sgt tudung aida....ish jeles sgt
awk cantik sgt tudung aida....ish jeles sgt
Xora said…
betul! anak tudung setiap org berbeza ikut bentuk muka. silap pilih, muka jadi donut T.T nangis
si kecil said…
deana: tu laa..kena cari anak tudung ni..

atiqah: cantik kan..tp mahal jugak la..

xora: yeap..saya rasa muka saya tak sesuai yg awning besar tu..huhu
A W E E N N Y E said…
Atas pengalaman awn dgn kak awin.bukan sbb anak tudung.sememangnya tudung dia buat dah teletak cantik dan keras kt awning tu...so that, dia akan ikut bentuk muka.bukan sbb anak tudung....
tudung mcm aida, kak awin buat utk mak mertua awn.. Cantik!
A W E E N N Y E said…
tapi mcm mana pun msti nak juga anak tudung.try anak tudung yg ada awning dgn kak awin. tudung brand najjah.. atau mik address trus ke butik dekat dgn the curve. Rm15 per piece kot. material sedap di pakai. =), tak panas atau ketat.
then nak pakai selendang ke apa mmg terletak
ElyaElmo said…
aku pun dlm dilemma ni.nak pakai tudung awning kee atau pun tudung yg lekat kat dahi tu....masa nikah nnt..
klo pakai tudung awning, susah nk cium kt dahi nnt..hahaha
miss puteri said…
tyme nikah takyah pakai tudung awning kot, sokong elya kat atas, susah nk cium.hiks.
tudung dalam pic sgt cntik! suke!
Sama la.
Still pikir nak pakai tudung apa.
Reen Tart Nenas said…
kena cari yg betul2 sesuai & pilih la vendor yg betul2 blh meet our dateline. saye dulu pun risau pakai tudung awning, nanti suami ssh nak kiss kat dahi, tp alhamdulillah, semua nyer ok... elok la die kiss di dahi. n some more, muka saye tak nampak bulat psl tudung tu dh ikut bentuk muka...
iza_hafizah said…
Tudung nikah untuk disewa :)
http://izahafizahcome.blogspot.com/2013/07/tudung-nikah-untuk-disewa.html

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai