jari jari ku, sakit semua, kerna bekerja hari-hari

nasib baik wedding lambat lagi tau. sempat recover. habis jari-jari ku ini melecur kena glue gun. haha..ok tatau camne boleh kena. tipu. aku terpegang kt besi hujung tu. bajet nak sapu gam mcm gam UHU. ye sengal. hehehe..

dah berapa malam stay up sampai subuh. bekerja keras menyiapkan bantal hantaran. orang lain siap satu hari je..aku dah berminggu2. hasilnya..


taarraaaa.....


testing letak pearl n crystal tu.
tunggu approval Yang Teramat Mulia mama.
mama aku suh lekatkan semua pearl tu.
kira tak ada la yang macam loose2 tu.
aku kata, loose2 tu la seni.
haa..menjawab lagi lg tu.
nasib baik tak kena panah kilat.
tteeeeeeettttt!!
hahahhahahaha..


pearl yang belum dipasangkan
(eh mcm salah ja perkataan dipasangkan ni)
gambar kristal malas nk amik.

Qistin, mesti hang bangga ngan hasil kerja aku kan?
hahaha..

bahagian bawah bantal2 ni, comot yang amat. hahaha..
tengah pikir cara nak 'menghilangkan' kecomotan itu.
nak cover pakai kain ke, kertas ke, board ke, biar kan je ke..hehe..

rupa cenggini ada hati nak bagi sewa nanti. hahaha..

cara2 nak DIY aku ikut versi meeya.

total damage for 9 bantal : less than RM 70
jari melecur : priceless. hahaha..


Comments

miss puteri said…
yey. tahniah SK!! bila put nak stat buat pulak nie...hehe.. akan berusaha nk DIY juga!!
ElyaElmo said…
ya ampunnnn!!! lawaaa...
cantik okeh. berbaloi-baloi!
wafa azman said…
congrats!! anda berjaye!! warne bantal tu mmg cun n sesuai ngan pearl.. ;D
Meey@ said…
si kecil! u did it!!tahniah!=)
cantik dan kebaboom lagi dgn pearl2 itu!nmpk mewahh u!gud job!
ala, jari boleh baik.hehe.
noridaramli said…
cantek dear...sis pn nk wt bantal versi meeya ni....
tahniah Sk..gud job..cantik la letak pearl loose2 tu..nampak sweet sgt
Mimy Hamid said…
oh cantekk giler...ai punye tak macam ni pun..thumbs up
Aya said…
wow... nice! berbaloi2.. hehe :)
yayahafiza said…
canteeeeeekkkk.... good job.... pasni leh amik tempahan for northern bride plop =p
"cikkin" said…
waaahhh..tahniah..u did it!! hehe..cantek!!
harzharun said…
jari jemari hancur mmg wajib utk b2b yg diy kot..hehe...jgn isau...aku pong cam2..xkne, xde la trill nya men diy kan..heee
harzharun said…
btw mek, katne nak bli papan tu??ko guna papan kek cam meeya ke??katne nak beli??kedai kek boleh??
farahfatihah said…
caiyok2 yeayy..xlama lagi siap la tu..baru lega..so kena la cepat siapkan heheh
Qis said…
ok... mmg sgt kagummmmmmmmmm!!! series hg buat semua tu sendiri? tanpa bantuan mama hg? heheh... ok, mak hg mesti lagi bangga & x sangka anak dia bleh buat sndiri... heheh.
kechik, selamat tak kene panah kilat tetttttttttttttttttt!!!!!! HAHAHAHA weh, aku suke bantal tuh, kretip gak hang ni, aku doa anak2 ko pon kretip mcm ko. amin.
si kecil said…
aku reply secara berjemaah la aci tak?: hahaha...makaseh makaseh!! ni aku suka b2b bloggers ni. sangat supportive! ilebiu! terus bersemangat nak DIY. aku hanya mampu meniru cth yg ada, kalo nk reka sendiri tu xdapek lah. haha..tenkiu so much!

yayahafiza: amik tempahaann??? hahahahahahahahahahahha..satu bantal rm100 mau?? hahahahaha..

harz: aku beli kat kedai bahan2 kek. kedai kek tak pasti jual ke tak.

qis: hahahahahah...mesti lah mak aku tolong.. tolong sumbat kekabu. yg len aku buat sendiri. tu yg terkial2..hahaha.. bangga dak?

lynda: teeeetttttt!!! HAHAHAHAHA...risau plak aku doa ko tu. kreatip mcm aku?? kalo aku doa kreatip mcm aunty lynda boleh?
Lyana MK said…
alahai cute!!miuttt nyer!!
yayahafiza said…
SK, kenape la xde button like kt comment cm kt fb.... kalo ade, i da click like kt your reply comment.... hahahaha.... =)
Nur Iman said…
i like..hehe.comel la...
didieadila said…
cntik2..dd pon nk buat jgk tp still xjumpe kaen yg berkenan dihati..tahniah dh berjaya! hikhik..
boleh jalan! HAHAHA nanti datang umah aunty lynda utk kelas melukis ye anak2 :D
si kecil said…
HAHAHAHA..kalo anak aku mcm lembab smacam je tu, ko jgn ckp, ishh mcm mama dia..tau. hahaha..

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

apa nak tulis dalam guestbook atau wedding card?