:: love is a gift ::

Friday, December 17, 2010

DIY hantaran! kamon!!

ye! berazam bertekad penuh semangat nak diy hantaran dua2 side! *berpeluh* ok, the truth is i am so tangan bangku! pandai2 je aku letak simpulan bahasa baru. i am so s**k in doing something involving creativity. berdebar jantung ku ini tau!

masa sekolah, aku selalu dipinggirkan ketika aktiviti menceriakan kelas. habis2 xtau nk bg tugasan ape, aku kena susun meja. cis.. nak gunting huruf pun tak kasik. hampeh betul. i drew an ant, pastu dgn jujurnya the kiddos tanya, is it a cow or a cat?? whaaattt?? cow or caatt?? weh jauh beza kot semut ngn kucing lembu tu. demmit. T_____T and i can't even draw a road in a map! line straight pun x jadi. kecik2 tangan tak bedung agaknye. haha.. dolu2, ms homework pendidikan seni, semua mama aku yg buatkan, dapat A. hahahahaha.. kalau exam lukisan, kt rumah dah prektis siap2, dapat C. markah kesian. teeettt!!!

huh. patut lah encik chenta tanak bg aku buat!!! dia bg alasan kesian kt aku. nanti busy. tak kira nak buat jugak. hakhakhak.. as requested by my mama, my side will be using freshflowers. (tgklah nanti camno pengantin nak bersilat cucuk bunga a day before wedding..haha..aku nak buat muka kesian, mesti ada org tolong kan..hikhik). so, for his side, aku nak pakai artificial flowers saja. ada jugak pasang angan2 nak guna bunga stokin + bunga kristal. aku tanya utk tempah sejambak kecik pun dah rm35++. kalo satu dulang nak guna berapa? serupa aku hantar tempah je hantaran tu. nk saving ke apenye.. nk suh aku DIY mende tu mmg xdapek laa..mau aku letak stokin je kang.

bantal hantaran DIY aku baru siap sebijik. hakhakhak..ade org cadangkan yg lain bungkus ngn plastik je lah..mcm hamper. kihkih.. yg lain dah ada rupa bantal la. tak balut kain je lagi. ok la tu, meeya buat satu hari, aku buat berminggu2. tu pun x siap2.

inspired by this

source: arma couture

nanti hantaran aku tantek camni korang jgn jeles...
ahaks.

source: kerja kahwin

lebih kurang cam gini la. sebab bantal aku warna cerah.
dia pakai kain cap ape aa..mcm gebu best je nmpk.
issh..

source : wedding by sher

ni aa bunga stokin + kristal yang aku verangan kan itu.
sweet ke kan..
aisshh. tergoda ai.

source: wedding by sher

tapi tuka cam ni lah. ganti bunga artificial je.
nak gubah freshflowers sampai dua2 side, xdapek la..
mau aku tergolek dok kt situ.
sweet gak kan cam ni.

20 comments:

LisaLisut said...

si kecil,nice idea :)
my fren yg dh kawin dlu dia ade ckp, sngje kalau nk pakai fresh flower tp pemalas nk buat dan tak kreatif.
Sebab i nt kat Seremban,so mcm impossible to get flower kat floristika.takkan nk merempit lak kan.

dia ckp g je pasar seremban,ckp kat nyonya tu,pilih bunga semua,kata utk dulang hantaran 7 ke 9 ke berapa2,nnt dia siap2 ikat bunga tu cntik2,kite dtg byr and tgl letak ats dulang.hias cntik2 ;p

at least 7 dulang 150.ok la tu kan.sme je dgn beli bunga then nk cucuk2 lagi.i mmg takkreatif so takkan amik risiko maybe i akan buat cara tu je.kakakakakaka


anyway,good luck babe :)

Lyana MK said...

heheeh tak pe dear!! tunjukkan kekretivitian mu itu!! heheh ;)
go go!!
tp tu la kalo nak senang...order je lah! ;)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

selamat menggubah. chaiyuukkk ah kak!

Qis said...

tu pasai depa bg hg title 'ketua kebersihan' bukan 'ketua keceriaan' ngeh ngeh ngeh... nnt hg xleh nak garang2 sbb nnt kami buat dekkk sbb ketua pon x reti buat :P~~

farahfatihah said...

si kecil sila jgn malas heheheh chaiyok2!!!

"cikkin" said...

salam..hye si kecil..aish..same lg laa taste kite..part tangan bangku tu pon same..adehh..heheeh...chaiyok..mari kite start men DIY hantara...x pe lebih 2 minggu br siap pon..janji kite yg buat..betul x??..good luck..!!

Ren-da Bellezza said...

Hi..
One day before wedding pengantin selalu akan bizi sgt.. make sure ada pembantu kalau u nak buat hantaran fresh flowers nanti..
Semoga berjaya.. insyallah, it will turns well.

wafa azman said...

wish u all the best!! cun sgt2 semua ur idea tu. ;D

kite terbalik ngan awk, dulu slalu jd ketua kelas+ketua keceriaan..huhuuuu~

LizLiz said...

sgt cantik okayyyy...uhuhhu

lina said...

cantiknya hantaran2 ni. huhu apekan daya, hanya mampu melihat jela sbb time kahwin nanti tak de hantaran :( sob..sob..

si kecil said...

lisal lisut: beessttnyaa camtu! kat kedah tak sure ade ke tak. tp kalo kt florist, jadi mahal jugak..

liyana MK: yeaah!! yeaah! nantikan hasilnya nanti. hahaha..

0sh!Nz d' sen0r!ta : thank you! erk..first org sebut kak kt sini. haha..walopon mmg i tua. haha..

qistin: HAHAHA.gila kuasa..kalah monitor! hahaha..

farahfatihah: baaiik! kena rajin!

"cikkin": yee! chaiyookk!

Ren-da Bellezza: tu la..tapi pembantu tu bakal boyot pulak masa tu..haihh..haha..thanks.

wafa azman: haha..thanks. qis tu ketua kelas saya dulu.

LizLiz: err..ye..gmba2 tu memang cantik. harap2 boleh jadi camtu la nanti.

si kecil said...

lina: buat je hantaran suka2 bila2 masa lps kawin..pastu tuka2 ngn husband. hehe..syok ape..

Mimy Hamid said...

come on beb...i pun inpire from this hantaran..senang je u can do it..i pun tak kreatip tau...refer sini yer

http://nurmimy.blogspot.com/2010/12/hantaran-11-dulang-pillow-floral.html?showComment=1292570695785

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

awak..samalah kite..iqa pun adore dengan bantala hnataran..gune lah kekabu yang kualiti elok so memang nampak gebu

hana yoriee said...

Selamat berDIY..u pasti boleh!! =)

Cik Belle said...

aku nak jadi pembantu ko! hehee. tapi apakan daya, aku pon sibuk dgn wedding aku nanti. haish. tak pe mek, aku tolong bagi tips nanti! huhu

NahWaL said...

aku rasa macam dah lama je tak ngomen kat blog bloggers. huhuhu. tapi terasa nak komen sebab aku takleh nak tido herherher. eh kol 9 pagilah.

buat je beb. kalau apa2 pon, ko puas hati sebab kau buat sendiri. good luck ok. let me know if u want any tips! acece macam pandai saje.

si kecil said...

mimy: thanks alot for sharing!

atiqah: bantal dah siap 60% tapi x la segebu dlm gamba tu. hehe..

atia: haha..lepas ko nikah ko dtg kedah awal, tolong cucuk bunga.haha..pastu p honeymoon langkawi.

nahwal: ko baru nk tido kol 9 pg ke ko nak tido blk slps bgn? haha. akan ku usahakan. pastu syok sendiri walopon org kata lawa ke tak lawa ke. haha..

Norhayati Rostam said...

Agak2 buat bantal hantaran pakai kain apa yang sesuai eh?

si kecil said...

meeya ajar pakai kain langsir.