pengantin berkereta kuda

as any other school holiday seasons, kenduri memang banyak. kad kawen tu memang dah boleh buat pembalut buku (macam dulu2 kumpul tiket bas..huhu..korang pernah?aku tak penah. tapi aku tgk kawan aku buat). this is my so-called 'cousin' yang kawen. sebenarnya takde blood related pun, my dad's bff punya anak sedara. (paham?) dah mcm keluarga la. i knew the bride since kecik2 lagi. tapi dah lama sgt tak jumpa. the last time masa sekolah rendah kot. dah berapa belas tahun dah.

the event took place in changloon, kedah. dekat2 sempadan siam sana nun. kawasan ni memang kebanyakan orang boleh cakap siam. orang2 lama la. yg muda2 ni jangan harap la..haha. let the pictures tell you about the event. chewah..


1. suasana kenduri kat sana. dah pakai catering.
tak masak ramai2 macam dolu2.
canggih dah changloon ni rupanya.. hehe
2. pasukan gendang silat
3. the dj yang cakap pure kedah - syok woo dengaq!
4. pelamin nikah


1. bekas letak cincin. cantik! dalam tu ada manik2.
2. kek hantaran yang comel.
3 & 4. over-all the hantarans from both sides +
the pics of their pre-wed.


1. ketibaan pengantin. yes,aku berjaya snap gamba kuda tu!
2. the beautiful bride & the charming groom.
3 & 4. persembahan silat. ada terbang2 woo..


1. the wedding cake.
2. the pelamin.
3. meja beradap.
4. the guestbook corner.
(nampak tak frame tu!? tu la frame yang aku nak!)

Comments

LittleSunshine said…
cantik frame gmbr tu..he3..
naik kete kuda tu..sweet..
A W E E N N Y E said…
dulu my sis dah nak keta kuda,so hubby dah plan n give deposit utk naik kuda side umah dia..last2, kuda perlu pegi ekspo....cancel..at last naik kaki sendiri =)
CikSyafa said…
si kecil, hari tu syafa namapak frame tu kat ssf. tengah sale ni try laa check...hehe
suke ade bunga2 berjurai kat pelamin
Wah..
best giler wooa kalo dapat naik kete kuda.
Ala2 cinderella gitu.
fati said…
kalau dapat info pasal frame tu pls share!!! musti ramai B2B kepingin ;)
missbutterfly said…
hahaa..hakni ka yg ko duk crita smlm tu? hehehe..aku suka kek dia. nmpak mcm sodap!
si kecil said…
little sunshine: cantik kan..hihi..

aween: aloo..kalo tak buleh berangan jd cinderella..

ciksyafa: thanks! esok kalo smpat nk p tgk kt ssf.

atiqah: suke jugak..nice kan. trend skang tu.

hayati: kan..sib baik xleh keta labu.

fati: ok..insyaAllah.

jaja: yee!! yg tu la. hehe..aku xsempat nk rasa. silat tu lama sgt. aku dh nk blk.

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai