:: love is a gift ::

Tuesday, December 21, 2010

mas kahwin giveaway

oh, bukan saya nak buat giveaway. hihi.. memandangkan saya bakal men'DIY' hantaran sebelah encik chenta, jadi saya perlu mencari idea untuk meletakkan wang mas kahwin supaya praktikal. mula2 pikir nak gulung2 letak dalam satu bekas kaca ke, dalam kotak ke, menarek jugak kan. ataupun letak dalam satu sarung, hias cun2. ataupun gubah bentuk bunga. teettt!! ko gila nk suh aku gubah! buat bentuk kapal aku reti la..ataupun, letak dalam album. wallla..classic woo.

we are trying to avoid pakai cheque.. sbb baca kt blog mana tah, tok kadi tu akad nikah camni sebab pakai cheque, "aku nikahkan dikau dengan aishwarya rai berwakilwalikan aku dengan mas kahwinnya satu ratus ribu ringgit huuttaangg!!"

hamik ko..!

jadi, kena cari alternative untuk bawak cash jugak. xpe..bank depan masjid. pas akad boleh terus bank in. hehe.. kalo ikutkan aku ni sebenarnya, aku xnak org lain tahu mas kahwin & hantaran semua ni. but, mak aku adalah typical melayu, sebolehnya nak letak depan pintu barang2 hantaran ni. kdg2 aku perli jugak, tanak susun kat tgh2 khemah ke..huhu.. aku dah malas nk argue. buat penat berhujah ja. janji mak aku happy. eh dah cite lain pulak..

berbalik kepada cite mas kahwin, aku baca kat blog xora, mas kahwinnya dibawa dalam clutch. wah! menarek ni.. dpt duit, dpt clutch. hihi..source: google

dapat putih bersih camni menarek jugak kan.
sesuai dgn tema suci murni.
boleh la pakai pegi dinner..hihi

atau pun..


purple camni pun lawa.
boleh matching ngan kasut purple tu macam kt bawah ni..



source : google

12 comments:

"cikkin" said...

waahh..good idea..ala2 perantin pompuan dpt 2 jenis beg laa nnti kn..hanbag & clutch..menarik!! hihihi..=)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. bukan setakat dapat duit. dapat clutch lagi. that's gud idea.

farahfatihah said...

apa kata duit mas kawen tu tukar syiling 50sen then masuk balang..mcm duit tabung gitu =)

si kecil said...

cikin & oshin: kan kan..menarek kan.. hahahaha..let's pray saya boleh dpy clutch.

ff: hehehe..boleh jugak tu. tapi takut tok kadi tu suh kire satu2. tak kuasa den. hahaha..mau kalo nk nikah ptg..jadi mlm.hahaha..

LittleSunshine said...

gud idea..
2in1..so dua2 blh guna,
mcm nk try jer bg clutch..
tp tu la..nnti tok kadi suh check
satu1..hahahaha,,puas plk duk kira

ElyaElmo said...

ko gulung2 jeee..then ikat dengan ribenn, then letak dalam kotakk..ramai sedara mara aku buat mcm tu..haha...

nnt satu hal pulak, ko kene cari clutch wehh...hehehe

wafa azman said...

cun sgt2 letak dlm clutch!! dh tak payah nk lipat or deco duit2 tu..sumbat je dlm clutch, lgpn nnt blh gune lg clutch tu.. woahhh..sgt2 berfaedah dan bermanfaat. hehehehheh~ (nk curi la idea buat mcm ni jg nnt) heheh~

Syima Syaz said...

kalau mas kahwin mmg wajib bayar cash time tu jugak tapi kalau hantaran taklah kan...pakai cheque jugak!

si kecil said...

LS: sebab tu takleh letak duit syiling..ahahaha..satu keroje nk mengira kang.

elya: ko saje kan dengki aku nk mintak clutch. hahaha..

wafa: sila curik. haha..nanti bgtau nk cari clutch kt mana tantek.

syima: idok ler nak bwk cash jugak hantaran tu. mau menggigil nak bwk duit riban2..hahaha.

miss puteri said...

menarik!! suke suke suke..hehe... nak kne bagi inche tunang tgok nie..hehe.

ElyaElmo said...

ahahah....ko perasan yeh mcm ade unsur2 dengki disitu kannnnn!!

Syima Syaz said...

haha tol la tu...hehe