all in one

hunting for a wedding decorator in Kedah, specifically in Alor Setar is not so difficult. every housing area and shop-lots you will find at least one. or maybe i can say every 1km? haha.. i'm just giving you the idea, there are many of them. but hunting for a good wedding decorator who can handle freshflowers well is difficult.

kebanyakan, atau hampir semua jarang amik utk freshflowers. sebab? freshflowers mahal. so, the charge akan berganda2 mahal daripada pakej biasa. seriously berganda. 3x or 4x ganda. pastu pulak, they gonna have to limit the flowers masa hias-hias tu. banyak daun je. nanti customers x suka, complaint.

so, daripada beratus2 bridal boutiques yang ada tu, yang betul2 pernah dan agak selalu handle freshflowers untuk decoration tinggal lah less than 5 options. tolak, tambah, punca kuasa dua, kamirkan, darab, bahagi. left me with one.

met him twice. witness a real-wedding decorated by him once. heard reviews from his previous clients. browse to his artworks in the website n album. and i choose him. all in one.

pelamin, bilik tidur, baju nikah, baju sanding, meja beradap, arch, accessories.

he listen. he suggest. he sketch. he amend. he quot. i agree. i pay. i pray.

the sketches
ada beberapa sketches ni. lupa nak snap.

seriously, saya sangat berdebar. saya risau, the decorations lah yang akan reflect the whole wedding. will it turn good? jadi ke baju saya tu? cantik ke? argh..risaunya..

ok. i choose him. i should trust him.

but now, for the outfit i am still looking for..
- the white nikah shoes.
- the white border lace veil. (moose, cepat lah kawin, nak tgk veil ko)
- the tudungs.
- the handflowers.
- his nikah attire.


Comments

Cik Belle said…
baju nikah ko ke mek yang die sketch tuh? aku rasa, rupa baju kita hampir sama! hahaha. ade ruffles, ada patch lace.. sama mek! colour? jgn kata silver jugak! erk.

tihihi.
LittleSunshine said…
cntik design tu..sweet..

apapun gud luck yer
si kecil said…
hana: thank you! :)

atia: baju nikah aku warna putih..ruffles2 tu tatau jadi ke tak..ade a few sketches lagi..nanti confirm blk. sbb dia kata nanti baru dia buat.

sunshine: cara dia cerita tu mcm cantik..tapi jadi ke tak tu tak berani nak put too much hope..huhu..
thanks.
Anonymous said…
boleh x nak tau sape org itu? sy kt aloq staq. nak kawen hujung bulAN 12 ni tapi baju nikah blum ada. hahaha

tq.

yani_vm@yahoo.co.uk

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai