:: love is a gift ::

Monday, December 13, 2010

beauty from the inside

being in all girls school, didn't turn me into a gurlie girlish. i only had my first lipstick 3 years ago which i still use it until today. beli kat wholesale. orang ckp murah, aku pun beli. maybeline rm10 satu. murah la kan? haha..tinggal 0.3cm lagi. i had my first eyeshadow about 6 months ago. tu pun ada 2 color je. have to. dan baru aku tau mahal rupanya menda2 ni. secoet menda pun dah rm20++. baru beli 2 lagi color sebulan lepas. tu pun dah bangga gila. pardon me for being jakun with all these stuffs. my mom dah selalu sangat potpetpotpet kat aku suruh pakai lipstik lah, mekap lah, apa lah. aku reply, takpa ma natural beauty. haha..banyak lah aku punya natural beauty. padahal malas n tak minat.

dah nak kahwin ni baru lah amik tau sikit. baru kenal MAC, Kryolan, Bobby Brown..cewah tahu yang mahal2 aje. asalnye nk letak as hantaran, tapi tak jadi. tergoda dengan menda lain. hehe..

tu semua kecantikan luaran. boleh pudar dengan sekali lap. cewaahh.. paling mujarab utk kecantikan dalaman, hati yang baik, banyak2 baca Al-Quran, selalu berwuduk, selalu berzikir..but now, i'm looking for a product (maybe a few) that can make my skin glowing and cantik menawan. haha.. mula2 baca entry xora yang ni, aku tergoda. pastu baca pulak entry si jaja yang ni, tergoda jugak. hisshh.. camna ni. masih berfikir2 utk buat decision.

any other recommendation? jamu ke pil ke minuman ke makanan ke ape ke? hahaha..poyo lah aku ni. betul ke nk mkn ni..tapi macam nak. tekad! cantik utk suami. tubuh kita ni kan amanah dari Allah. kena jaga betul2 kan.

oh aku baru dapat 10 pieces Detox Foot Patch daripada co-organizer MOM contest, Puan Roe for being the first 14 contestant. yeay! thank you. malam ni nak tempek. dia kata muka boleh jadi glowing, badan bertenaga. hihi..soka!

p.s: baca zikir "Ya Rahim" 100 kali setiap hari, akan disenangi dan dikasihi oleh orang2 sekeliling. insyAllah.


************************************************************

update: check this out. cool info from a pharmacist. yeay. haha.. thanks she.


17 comments:

Queen4ADay said...

^_^..hihi..mcm2 b2b ni.
i x pakai or mkn ape2 pn..cantuje muke T_T..

ElyaElmo said...

kecik!! minum laa innershine tu..sedapppp jeee...:)

fati said...

ahaaaaaaaaa!!! bagus nie, boleh jadi rujukan.. thanx si kecil yang mengutarakan entry ini..

kacak luar
kacak dalam
kacak dengar sini~~~~

hahaha

senyum!!!

wafa azman said...

hii b2b,
im not one of b2b yet..rasenye tak payah makan supplement unt innershine. kdg2 supplement ni byk campus ngn bende2 yg badan kite tak perlu pn.. so, better slalu minum juice (yg buat sdiri, kl beli byk cmpur gule), n makan sayur (or ulam2).. kene slalu cuci muke kasi bersih jg..heheee~ ;D

wafa azman said...

erk..typo plak *campur** ;D

nur said...

wa.. b2b.. selamat memajukan diri ye dear..
ALL IN ONE

si kecil said...

q4aday: u dah cantek..takpe la..hihi

elya: ko minum berkesan tak?

wafa: totally true..yg original paling bagus. hehe..

nur: thanks.

Alia said...

minum air kosong byk2.... atleast 2liters a day.... i tried innershine and alhamdulillah it good for me (i rase la.... may b i perasan syok sndiri gak.... hahahaha)

Miss Maira said...

i mkn innershine, cntu jugak muka.. haihhh.. bknnye murahhh..

si kecil said...

alia: good eh? jadi ape?

maira: ade saya baca review, muka jd gelap sikit..betul ke? huhu

farahfatihah said...

mek minum air suam byk2....heheheh pakai yg foot detox tu mmg ok...bagi kuar toksin2 dalam badan

iDa said...

i pun ada ambik innershine..agak best la sebab dia menjaga sistem penghadam kita...xder la cepat nek badan tu...sedap pun sedap....n petua mak i, cuci muka dengan dauh teh...insyallah muka sentiasa rasa segar jer....

btw i ada award utk u...nanti dtg collect k... =D

Moose said...

aku amik vit c je. since kulit aku cam cepat dehydrate, kena minum byk air n letak moisturizer.

Miss Maira said...

serius?? ada yg gelap lps minum innershine? waa takowtt..

seb bek muka ku tak itam kawin aritu.. hihi

alia said...

kalo i termissed minum innershine prune (i consume yg prune je) couple of times in one or two weeks, mr J mesti muncol dgn jayanya .... tp alhamdulillah kalo minum even nk period pon xde la mr J tu berkembang mekar n kalo ade cpt je die nk kecut....

but as Ida said, it really helps our digestion process... Anyway, due to budget constrain, i minum pon selang sehari.... kopak la gak kalo nk minum everyday =p

missbutterfly said...

yes..minum air byk2..pee2 kerap pun takpe.hehe. jgn lupa solat sunat mtk semua dipermudahkan..

Nur Iman said...

Minum air byk2..jgn stress2 dan sentiasa senyum=)...