:: love is a gift ::

Saturday, December 4, 2010

bagaikan 18 hari

180 hari lagi = 6 bulan. bagaikan 18hari. or i wish betul2 lagi 18hari. hahaha.. bila dah booked, sometimes i miss the surveying and deciding part. but sometimes, i wish cepaaattt laaa seeteeell..penat dah pk mcm2. asik pk pasal wedding je. haaiihh..

i am the only daughter. oh salah. i am the only child. aku lah laki. aku lah pompuan. aku lah yang panjat pokok. aku lah yang main barbie doll..eh tipu..aku tak suka doll2 ni. dulu aku bayangkan nanti dia hidup..takut wwooo..hahaha. sebab tengok cite hantu doll tu ape tah..chucky ke?

i have a super-excited and super-anxious parents. ada part i am so grateful about it. ada part, stress weh. bayangkan kalau untuk satu2 hal tu, contohnya hantaran tunang dulu, sejadah nak lipat bentuk apa, she would call me 3times a day to ask just about that. padahal, dah decide nak tempah je deco hantaran tu. suka hati decorator lah nak lipat ke gulung ke jadi bentuk katil ke botol ke ape. cumel kan my mom. kdg2 tak cumel jugak kalau time dia call tu tgh discuss ngan boss. haha.. oh mama ku.. tp thanks so much to them, byk diorg dah tolong setelkan dan bayarkan. hehe..

aku pun ada gak la terheritage sifat2 tu. hahaha..sikit je weh. ada lagi 6 bulan. semua dah booking kot. tinggal yang remeh2 je. kira kalo xde pon wedding boleh jalan aa. tapi booking je. belum pun siap lagi.

as of today:
1. catering - booked
2. homestay - booked
3. doorgift tetamu - booked
4. deco pelamin, meja beradap, bilik - booked
5. baju nikah - booked
6. baju resepsi - booked
7. OP - booked
8. OV - booked
9. kain bridemaids - done
10. PA system & DJ - booked
11. MUA - booked
12. hantaran - dah beli - almost all
13. cincin - done

awal tahun adalah time aku paling busy kat tempat keja. johor kedah bukan dekat. kalau ikut kiraan, ada lebih kurang 3-4kali je lagi nak balik kedah pasni. tu pun kalau sempat. sebab tu aku perlu cover apa yang boleh sekarang. lagipun kakitangan lain x ada nak tolong. sedara mara ada..tapi kena tunggu dah dekat2 majlis la kot.

tu tak kira side chenta lagi.

semoga segalanya dipermudahkan dengan baik..aminn..


6 comments:

"cikkin" said...

hey..sume daa booked!! kagum..!!
adeh..kne pecut ni...satu pon x tik lagi..uwaaaaaaaa...=(

Aya said...

wahh.. byk yg dh settle. bgslaa.. nnti xler pening sgt last2 min like me.. hehe

ciksue said...

si kecil,moga di permudah yea..
sue yang tinggal dua bulan,hantaran tak hbs beli lagi,huhu..lagi kalut+haru biru,hehe

fati said...

Waahhh!! Bagusnya prepare sedari awal... gud gud!!

Salam B2B
Linked u!

harzharun said...

hey...semuanya akan dipermudahkan babe...i wish u all the best..

anaztasias aira said...

Ameeeen !!! nora pun doakan semuanya akan okey =)