Majlis Pengsohoran Raja Sehari

hati beta sungguh tertawan dek kehebatan majlis pengsohoran raja sehari ini. tidak pernah kiranya beta melihat majlis sebegini rupa. ternyatalah hebatnya adat dan budaya melayu kita yang lebih agung dan indah daripada fairytales barat sana. hehe..tergeliat otak nk pikir bahasa melayu klasik. nway take note kat pakaian tetamu, adat masuk rumah, doorgift yang superb cool, permainan2 tradisional. sangat kagum!

Majlis Pengsohoran Raja Sehari (Firdauz & Yasmi) from cstproduction on Vimeo.



klik CST Production

kagum? :)

please invite me if you're planning to do such theme on your wedding day. akan ku kidnap kain2 batik mak aku utk ke majlis korang. hehehe..

tahniah keluarga pengantin & wedding plannernya (haruslah ada wp ni). tahniah CST!


Comments

"cikkin" said…
betul2..cikkin pon da tgk video tu..sgt kagum..siap ade yg pakai ala hulu balang..main takrow n congkak lagi..kan..=)

teringin nak buat..tapi kawasan umah taman..haruslah x feel melayu klasik camtu..huhu..
harzharun said…
dah tgk video ni!!...bkali2!!..mmg suka sgt...tetamu pun sporting habis kan ikot tema...
wafa azman said…
like it a lot!! mmg cun abis... ;D
wafa azman said…
like it a lot!! mmg cun abis... ;D
lina said…
sukanye.. sgt menarik idea ni. Tak pernah org buat kan?
iedayah said…
sedey xdpt tgk video kt opis ni..kn block
didieadila said…
best gle kan..meremang tgk..
Cik Belle said…
aku! hahaa. tema adalah melayu klasik. haha. nola. gile ko. aku baca kat blog amy, doorgift saja rm50 untuk resepsi kat dewan felda. ko rasa berapa ratus ribu pulak untuk wedding ni eyh? she is one lucky bride babe!

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai